Hayatınızın İplerini Elinize Almak: Kabullenmek ve Devamlılık


BB kuşağının ne kadar mutsuz olduğuna dair kendilerinin bile fikirleri yoktu. Çünkü hayatları boyunca aileleri ne istiyorsa onları yapmışlardı bir kukladan öte gidememişlerdi hatta kendileri hakkında alınan kararlarda fikir bile belirtemeden yıllarca yaşamışlardır. Hayaller, idealler onlar için boş düşüncelerden ibarettir. Bu yüzden isteklerimizi ya da ideallerimizi ailemize kabul ettirmek konusunda çok fazla sıkıntı yaşamaktayız. Yine de aileniz, siz kararlı olup devam ettiğiniz sürece eninde sonunda kabulleneceklerdir durumu.

Değişim süreci sizden çok fazla şey götürebilir ki muhtemelen götürecektir de. Bazen en yakınımızdaki insanlara o kadar düşkün oluruz ki onların bize verdiği zararın büyüklüğünün farkında bile olmayız hatta sorunu başka alanlarda ararız. Değişim süreci ve hayatınızı bir raya oturtmak o insanların gerçek yüzleriyle isteseniz de istemeseniz de yüzleşmenizi sağlar. Bu durum korkutucu gibi gözükse de büyük bir cesaret ve kararlılık gerektirir, karakterinize mutlaka katkısı olacaktır.

İstediğiniz hayata ve kişiye ulaşma sürecinde çevreniz çokça değişecektir. Bunlar sizi korkutmasın ki zaten korkutmamalı. İnsanlar gelirler geçerler. Önemleri büyüktür fakat onlara odaklanırsak kendi hayatımızı unutup hedefimizden sapmamız an meselesidir.  Bu yüzden aradaki dengeyi iyi kurmalıyız.

Bunun haricinde sevdiğiniz ve istediğiniz işleri yaparken ne kadar çok keyif aldığınızı fark edeceksiniz. Bunlar güzel olaylar. Elbette bu yolda engeller olacak keza sizi yıldırmak isteyenler de. Bazen siz  yorgun hissedeceksiniz belki işin daha başındayken bırakmak isteyeceksiniz. Ama unutmayın bunu kendinize borçlusunuz. Mutlu bir hayatı, istediğiniz yaşamı. Yolda ilerlerken başka hedefler bulacaksınız kendinize. Bu niyette olmalısınız. Çünkü insanoğlu öyle bir yapıdadır ki hedefine ulaştığı anda pusulasını kaybedebilir. Bu yüzden kendinizi geliştirmenin bir sınırı olmadığına emin olun.

İnsan istediği sürece hiçbir şey imkansız değildir.


Bölüm 1 Uyanış
Bölüm 2 Barışma
Bölüm 3 Ayrıştırma ve Karalar


1 yorum:

  1. İnsanı harekete geçiren bir yazı dizisi kaleme almışsınız. Bence, bu tür düşüncelerden faydalanmak isteyen, hiç olmazsa bir fikir edinmek isteyen insanlar için cesaret verici cümleler geçiyor her birinde.

    Ben mesela, bir önceki yazıda geçen "yeniden üniversiteye hazırlanmak" kısmını ve sonrasını kendim için aldım...

    Kaleminize sağlık! :)

    YanıtlaSil