Akıma Karşı #1


Bir noktada sonuna kadar inkar ettiğin ve etmek istediğin o ‘farklılık’ ağır basıyor. Herkesin istediği şeyleri istemeyince, genel tarafından kabul gören bazı anlayışlar sana gittikçe daha da yanlış gelmeye başladığında ya da bambaşka şeylere, o insanların asla bakmayacağı sevmeyeceği düşündükleri şeylere, yönelmeye başladığın an  bitiyor her şey. 

Anlıyorsun, acı gerçek yüzüne bir kış günü sıcacık evinden çıktığın an yüzüne vuran rüzgar gibi vuruyor. Dondurucu, soğuk ve iç ürpertici.  Bu olduğu an bazı şeyler bitmiş, yol ayrımına gelmiş oluyorsun aslında.

Olmadığın biri gibi davranmak. Sadece kabul görmek için. Yalnız kalmamak için.

Kendini olduğun gibi kabul etmek. Yalnız ama mutlu olmak. Olabildiğince özgür. Sınırlamalara bağlı kalmadan, kimseyi umursamadan.

Bu noktada vereceğin karar seni ve kişiliğini şekillendirecek. Kim olacaksın? Bir sahtekar mı yoksa bir yabancı mı? İnsanların yüzüne gülümsedikten sonra aynaya baktığın an kendi iç yüzünle savaşmak mı yoksa kaçılan, konuşulmayan, her geçtiği yerde ardından fısıltılar bırakan birisi mi?

İki seçenekte birbirinden zor aslında.

Tarih 2.09.2017
00.40


11 yorum:

  1. Farklılık yapılan güzel işlerle ortaya çıkmalı bence. İnsanlardan kabul görmek için yapılan işler senin özünde yoksa zorlama kalıyor biraz. Herşeyine rağmen seni kabul eden insanlarla birlikte olmak en güzeli. Böylelikle zoraki değil gerçekten içinden geldiği için tebessüm edersin.:)

    YanıtlaSil
  2. Herşeye rağmen nasıl olmak istiyorsa öyle olmalı insan bence,kendi olmalı.Yalnız kalsa bile,neyse o olmalı diye düşünüyorum.İllaki olduğun gibi seni kabul eden birileri çıkacaktır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan ki yalnızlık daha doğrusu az insan kafa rahatlığı demek ya

      Sil
  3. Franz Kafka'nın Dönüşüm kitabıyla ilgili yazılar okudum tam da bugün. Sisteme karşı davrananları tiksinilen, sevilmeyen yaratıklar olarak görüldüğüne ilgili yazılardı kısaca.
    Dün ise '' etrafımda şu işi yapan yok, eğer ben böyle bir işe kalkışırsam yanlış olacak, yanlış davranıyor olacağım'' dediğimde toplumdan biraz farklı davranırsamgerçekte doğru olsunoolmasın hoş karşılanmadığını fark ettim. Aslında yararı olabilecek bir iş olsa bile...Az önce bu yazıyı okuyunca bağlantılı konulara rastlamanın güzel bir tesadüf olduğunu düşündüm.
    Hayat, görebilene mesajlarla dolu diyorlar.Franz sadece tesadüf müydü yoksa birmesaj mı merak ediyorum doğrusu..
    Yazı için emeğine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi bir mesaj. Doğru olduğunu düşündüğün şeyden vazgeçme. :)

      Sil
  4. Aslında en zor şey bu ayrımı yakalayabilmek. Bazen sırf sevdiğimiz bir şey popülerleşti diye değerini kaybettiği bile oluyor. Sanki bazı şeyler kişinin kendisine saklı kalınca daha bir anlamlı. Yapı gereği ne popülerse ondan kaçtım. Ama son zamanlarda yaygınlaşan internet jargonu sağ olsun biriyle sohbet ederken bile bu akımlara mazur kalıyoruz. Arkadaşlarıma söylediklerinin açıklamasını yaptırdığım çok olmuştur. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir şey popüler olunca inan ki ondan soğuyorum tamamen :(

      Sil
  5. Lovely written post. It totally spoke to me!

    www.fashionradi.com

    YanıtlaSil
  6. Thanks for your visit :)

    Have a nice day
    https://demantanosofa.blogspot.pt/

    YanıtlaSil