Yirmi Yaşında Sivilce Tedavisi


Ahahahahah kafayı yiyorum. 


Aslında yirmi yaşında değilim. En azından daha değilim. Ağustosun yirmi beşinde gireceğim yirmi yaşına.

Şöyle bir dönüp baktığımda hiç 'aşırı' derece sivilce sorunum olmadı. Ama hep vardı. Lise son sınıfta üniversiteye geçince geçer gibi bir düşüncem vardı. O yüzden hiç dermatoloğa gitmemiştim. Açıkçası çokta takmıyordum. Ama hazırlıkta bittiği halde bu sivilce sorunu devam edince gözüme batmaya başladılar.Yine bir sene verdim ama ııı ıh. Yine geçmeyince doktora gitme kararı aldım.

TABİİ Kİ hormonelmiş sorun. Bu yüzden akşam yüzüme süreceğim bir ilaç ile sabah sürmem için bir jel verdi. 



Bu jel. Sabah temiz yüze sürüyorum. (BARİZ OLARAK bazen kendimi yazarken anlamıyorum zaten temiz yüze sürülür Allah'ım) Bu arada bir türlü fotoğrafı odaklamayan telefonuma sövdüm epey Allah affetsin.

             
                                                                                           
 Şimdi ilaç bu. Ama yapımı biraz sıkıntılı. Birkaç püf noktası var onlar yapılmazsa ilaç mundar oluyor. Bu arada bu benim ikinci kutum. İlk ay hiçbir sıkıntı yaşamadım bütün sivilcelerimi söndürdü. Gece yatmadan önce bit tabaka halinde sürüp uyuyorum. Ama birkaç kez sürüp gece üçe kadar uyanık kaldım. Aboo öyle bir kaşıntı yaptı ki gidip yıkamak zorunda kaldım.

Ama dikkat çekmek istediğim olay şu ki ilk kutumda hiçbir sorun yaşamadım.  Geçen instagram'da paylaştığımda birkaç kişi hiç memnun kalmadığından bahsetti.





İşin püf noktası etil alkolü toza karıştırmadan önce vücut sıcaklığına getirmek. Birileri yazmış işte kremi de folyoya sarıp kaynar suya atın falan ama onu yapmaya gerek kalmıyor. Etil alkol şişesini yarım saat falan avucunuzda tutunca o ısınıyor zaten.


Öbür türlü direk toza dökerseniz olması gereken gibi şeffaf bir karışım olmuyor ve okuduğum kadarıyla topak topak oluyormuş. İşte o zamanda ilaç ziyan olmuş oluyor. 


                

 Daha sonra o toz - akol karışımını AZAR AZAR ilaca ekliyoruz. Eklediğimizde o jel topaklanıyor gibi oluyor. (o nasıl bir sözcük yaa) O karışımı iyice kabın içinde jele yedirmeden tekrar eklemiyoruz. Böyle böyle daha az parlak daha az pürüzsüz bir krem oluyor.

Bende işe yaradı mı?

Evet yaradı. İlk kutuyu bitirdiğimde gözle görülür bir etkisi vardı yüzümde. Bu arada amanın dikkat tişörtünüzü ve yastık kılıflarınızın rengini açacak bir özelliğe sahip. Bu yüzden kullanırken yattığınız ve giydiğiniz şeylere dikkat etmenizi öneririm.

Ayyy öyle işte. Bu aralar gene ihmal ediyorum. Yazmaya üşeniyorum açıkçası. (tamam vurmayın)


BONUS: 



                     
Seviyorum delilerimi.
             

9 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun :) Yazmaya üşenme bak vuracaklar şimdi :) Şaka şaka :) Tekrar geçmiş olsun. Sağlıklı günler dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Ben lise 1 deyken bunları kullandım çok sivilvem yoktu tek anlımda vardı ama takıntılıyım .
    Lise sona geçtim şimdi B 6 vitamini eksilikğinden sivilcelendim doktor bana daha değişik ilaçlar verdi .
    Birde tek yüzünde var ayni bildiğin sivilce gibi .
    Hapı da var hiç sorma yuttuktan sonra arkasından 2.5 litre su içiyorum sebebiyse yemek borusunu aşındırıcı özelliği varmış ilacın

    YanıtlaSil
  3. ay sen bak yutup vidyoları da yapabilirsin kiii :)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun yavrum. Sancılı süreçten geçiyorsun, dilerim çıktıkları gibi kaybolup giderler. Doğum günlerimiz yakınmış, beş gün evvel de benim ama çok seneler geçti, şimdiden kutlarım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de Sivex jeli kullandım. İlk zamanlar sivilcemi söndürdü ama daha sonra daha geç etki göstermeye başlamıştı. Ama gerçekten bilgilendirici bir yazı olmuş. Umarım en kısa zaman da bu soruna bir çözüm bulabilirsin :)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun umarım ennnn kısa sürede kurtulursun sivilcelerinden :)

    YanıtlaSil
  7. En kisa zamanda gecsin hepsi insallah :) ben de bi ara dusunmustum dermatologa gitmeyi ama yas buyudukce gectiler ya :)

    YanıtlaSil
  8. Benimde bir görünmem lazım ya dediğin gibi sivilce problemi denilecek kadar değil fakat hep var��

    YanıtlaSil