Yeni Yıldan Beklediklerim

Tekrar selam sevgili Dünyalılarım.

Geçen sene belki hatırlayanlarınız vardır.’2017’den Beklentilerim’ adlı bir Mim yapmıştım. Aslında tek istediğim o Mim’i tekrarlamaktı. Ama tıpkı her zamanki gibi ‘Neden daha fazlası olmasın?’ diye düşündüm. 

 (Hadi yapalım şu işi)

Şimdi birincisi lütfen rica ediyorum devamlılık gösterebilecekler katılsın bu mim’e. Çünkü yazıp kenara atacağımız bir mim olmayacak.

Olayımız şu, her Aralık ayının ortasında gelecek yıldan neler beklediğimizi ayrıntılı şekilde maddeler halinde yazacağız. Bunlar bir dua, bir dilek, bir totem oluyor. O sene bitiminde yine Aralık ayının ortasında o maddelerin ne kadarının gerçekleştiğini, gerçekleşmeyenlerin ise neden gerçekleşmediğini yazacağız.



Böyle bir etkinlik düzenlememin sebebi bir şeyi fark etmem. Fark ettiğim şey geçen sene bu mimi yazdıktan sonra bu senenin sonunda yazdığım şeyler çoğunun gerçekleştiğini gördüm. Bu özellikle aramızda depresyonda olanlar, umutsuz olanlar için çok harika bir totem olabilir.

Tek kötü yanı ise çok uzun periyotta tekrar edecek bir etkinlik olacağından düzenli olarak katılacak az insan olacak sanırım. Lütfen katılanlar aşağıda belirtsin, hepsini tek tek okumak istiyorum.


2017’den İstediklerim

1.Başarı


Hem gerçekleşti hem gerçekleşmedi. Kulübün idari kuruluna katılmak istiyordum bu oldu. Fazlasıyla ses getiren bir etkinlikte organizatör olarak görev aldım. ('Bir organizasyonun sahne arkası' için tık) Ama akademik başarım düşmeye devam ediyor.

2.Daha Fazla Renkli Kalem


 İstemediğim kadar aldım. Hem de istediklerimi aldım. Yazıda bahsettiğim kalemleri aldım hem de geçen ay. Ama bundan sonra kalem almak yok. Evet cidden.

3.Kitap


Yazıda bahsettiğim kitaplardan sadece Gazap Üzümleri ve Bülbülü Öldürmek’i alamadım. Bunlar aslında yazıda bahsettiğim kitaplar değiller ama olsun.

4.Miya Planner


Başta alacaktım. Ama tam alacakken bullet journalı  keşfettim. Ve o çok daha işime yarıyor açıkçası. Hatta bu yıl (@elena.studies) instagram hesabımdan bullet journalımı takip edebileceksiniz. Umarım birilerine ilham olabilirim.

5.Doların Düşmesi


Bunu yazdığım zaman dolar 3.52’ydi. Yorum yapmayacağım.

6.Burs


Evet bu da oldu. Şu an benim ‘Yaşam Koçum’ dediğim  ablam her ay bana harçlık yolluyor. Ona buradan tekrar teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum.


7.Daha az depresyon ve sorun


Daha az depresyondaydım en azından yılın sonuna doğru. (Bunu yazdığım yazıların artmasından anlayabilirsiniz) Ama sorunlar yığınla geldi beni buldu tabi. Neyse atlattık bir şekilde.

8.Romanımı yarılamak

(İsyanımın dile dökülmüş hali)

Yazanları, yazılanları ve basılanları gördükçe yazmaktan tiksindim. Gerçekten. En yakınımda olanlar bunun büyük bir hata olduğunu savunsa da piyasada bu kadar çok ‘Ucuz Roman’ varken benim yazacağım kitabın da onların arasında kaybolmasını istemiyorum.

5.5/8 fena değil bence. 2018'den beklediklerime geçmeden önce bu mimi yapmasını istediğim (umarım yapar benim sevimli Dünyalılarım) arkadaşlarımı etiketleyeyim.

Kara Liste😂😂

Annesinin Prensesi
Aslıhan'ın Dünyası
Berika'nın Günlüğü
Bir Küçük Elif Meselesi
Deeptone
Kız Kardeşler Arasında
Kitap Eylemi
Lila'nın Güncesi
Meczup Yazar
Sibelynka
Sosyal Medya Kafe
Şeyda'nın Günlüğü
Yalçın Güler

Unuttuklarım varsa darılmasın lütfen. Ve gören herkesi davet ediyorum. Lütfen aşağı yapıp yapacağınızı belirtmeyi unutmayın ki sizi takip edebileyim. Ve yeni katılanlara kuralları mutlaka söyleyin.

Gözüm üzerinizde. 😋😋


2018’den İsteklerim


1.Hızlı Geçmesi


Gerçekten ilk bunu istiyorum. Çünkü ruh eşim bir süre bir yere gidecek. Bir yıl boyunca olmayacak. Benim iki alternatifim var:

A) Yıl boyunca depresyona girmek, yataktan çıkmamak. 
B) Kendime öküz gibi yüklenip, öküz gibi görevler verip onu düşünemeyecek kadar çok çalışmak

Ve ben B’yi seçtim.


2.İdeal Kiloma İnmek


Hayatımda ilk kez zayıflamak istiyorum. Çünkü çok kilo aldım. Hani davul gibi olmadım ama almış başını gidiyor bu kilo. O yüzden diyetisyene gidiyorum. (Az önce 2 tane somun ekmek tantuni siparişi vermemiş gibi çek kanka)


3.Belirlediğim 3 challenge’i başarılı şekilde bitirmek


Ve devamı bunları devamlı şekilde bullet journal hesabımda paylaşmak. (@elena.studies) Elimde belirlediğim 3 challenge var. Bunları zaten oradan anlatacağım merak edenleri instagram hesabıma beklerim.


4.Fonksiyonel bir sırt çantası almak


Çok dayanıklı, su geçirmez bir eastpak çanta aldım 3 sene önce. Hayır sıkılmadım. Ama ihtiyacımı karşılamıyor. En başta leptop gözü yok. Leptobu içine koyduğum zaman ödüm patlıyor bir şey olacak diye. Sadece 2 gözü olması çok sıkıntıya sokuyor beni. Şişelerim açılıyor, koyduğum kuru yemişler dağılıyor. Düzgün bir çanta is ti yo rum


5.Fonksiyonel bir kalemlik almak


 Ufak bir tane almıştım. Bu beni okulda idare eder diye düşündüm ama nafile yani. Şu herkeste olan vagon kalemlikler çok işimi görür fa kat ‘Herkeste olan’ dediğim için bu seçeneği eleyebiliriz.Bu yüzden büyük yine çok gözlü bir kalemlik bulmam gerekiyor


6.300 Dünyalıya ulaşmak

 Buna sadece hadi inşallah diyebiliyorum.



İşte bu kadar hadi bakalım pamuk eller klavyeye. Bekliyorum hepinizi.


Bir Organizasyonun Sahne Arkası

Se-lam Dünyalılar.

Aranızdan -umarım- bana sövenler yoktur. 'Tam geldim diyordu gene kayboldu. Yalancııı.' diye. Çünkü neredeyse bir aydır yazamamamın sebebi Instagram'dan takip edenler bilir (@yalnizamaozgur) benim organizatörü olduğum bir etkinliğin kapıda olmasıydı.



Vee etkinlik günü geldi çattı! 90 kişilik bir organizasyon ekibini yönetmeye çalışan 3 koordinatör ve bizim başımızda bir genel koordinatör. Tam anlamıyla kaos! Tabi eğer yönetme konusunda başarısız olursanız!


 Sahnedeki İlker Ayrık bu arada. Hani 'Ben Bilmem Eşim Bilir!' programının sunucusu varya. O işte. (Nasıl mı getirdik? ehehehe bu bi sır.)

Ben iki yıl önce Yazılım ve Teknoloji Zirvesi ile ilk hazırlık okurken tanıştım. Bizim için yani katılımcılar için çok basit geliyor. Gidip oraya gelen konuşmacıları dinlemek. Ama gerçekten işin iç yüzü  hiçte öyle değil.


Hazırlıklar yazın başlıyor. Temel olarak bir organizasyonun üç temel kolu var. Benim gözlemlerime göre yani.

1)Konuşmacılar
2)Organizasyon Ekibi
3)Katılımcılar

Konuşmacıların ayarlanmasına en az altı ay önceden başlanması gerekiyor. Bunun sebebi insanların yoğun olması, maillere geç dönmesi (cidden çok geç dönmesi 2 ay sonra dönen vardı arkadaş ya) gösterilebilir. Hem erken kalkar yol alır hacı.



Konuşmacı belirlemek kolay iş değil. Üniversitede çıkaracağınız herhangi bir etkinlik için diğer üniversitelerdeki benzer temalı olan etkinlikleri araştırmanızın gerekliliği kaçınılmaz. Bu size zaman kazandırabilir. Beyin fırtınaları, iş bölümleri... Ben sadece Barış Özcan'dan dönüş almak için bir hafta boyunca sabah akşam mail attığımı biliyorum.

Tabi olumsuz sonuç aldım ama olsun. Önemli olan denemekti.


Konuşmacılar belirlendikten sonra sıra reklam aşamasına geliyor. Bu ikisinin sırası değişmez. Çünkü belirli olmayan markaların konuşmacılarının reklamını yapıp katılımcı toplayamazsınız. Reklam için sosyal medyaya reklam verebilirsiniz. (Tabi parasıyla) ve broşür, afiş bastırıp izinler alarak bunu bulunduğunuz yerde dağıtabilirsiniz. 



Ve bir de organizasyon ekibi var. Biz bunu ekibi biraz geç topladığımız için sebebi de bizim etkinliğimiz kulüpteki ilk etkinlik olması, çoğu işi biz koordinatörler yapıyoruz. Bunun diğer sebebi de organizasyon ekibinin %90'ının tecrübesiz olması. O tecrübeyi, ekip ruhunu bir şekilde oluşturuluyor ama ekip sanki bir yıl önceden oluşturulabilse çok daha iyi olur aslında. 



Ama sonuç olarak harika bir etkinlik çıkardık ve ben öldüm. İşte bu kadar dünyalılar. Umarım arayı çok açmam.