Anime izledikçe ve o animelerde çizilen o yemekleri gördükçe
Japon yemek kültürüne iyice kafayı takmıştım. Geçmiş zaman ekini kullansam da
hala takıntılıyım gerçi. Bir de benim tasty, tastamade gibi siteleri ve onların
videolarını aşırı derecede takip ediyorum. Çekim teknikleri acayip hoşuma
gidiyor. Örneğin;
Evet, evet hepimiz biliyoruz bunu değil mi? Biliyoruz ama anlatamıyoruz. Neyse geçen gün yine karnım guruldamasını bu videoları izleyip arttırırken daha önce animelerden defalarca gördüğüm ama çok üstüne düşmediğim bir Japon yemeğine rast geldim. Gerçi buna yemek mi denir atıştırmalık mı denir emin değilim pek. (bu arada resimlerin kalitesizliği için üzgünüm mutfak küçük epey ve ben hızlı yemek yaptığımdan düzgün fotoğraf çekemedim)
Japon Kroketi ve Tartar Sos
Malzemeler:
Harç için:
3 orta büyüklükte patates
1 çay kaşığı tuz
½ doğranmış yeşil soğan
(isteğe bağlı ben eklemedim kardeşlerim soğandan hoşlanmıyor diye)
Üç parmak kalınlığında küp küp doğranmış Salam (Alternatif
olarak beş altı tane sosiste kullanabilirsiniz)
½ Kase küp küp
doğranmış kaşar peyniri (Ben yine rendelenmiş kullandım fakat peynirin içinde
erimiş halde olmasını istiyorsanız küp küp doğramanız daha iyi olacaktır
1çay kaşığı tuz
un
2 çırpılmış yumurta
Ekmek (panko) kırıntısı (galeta unu da olur)
Tartar Sos İçin;
2 tane kornişon turşusu (orta boy)
1 adet haşlanmış yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı
İlk önce haşlanmış patateslerimizi bir çatal veya patates ezici yardımı ile eziyoruz. Ezdikten sonra sütümüzü ekleyip baharatlandırıyoruz. Bu bizim temelimiz olacak.
Ardından sosisleri, soğanları doğruyoruz. Şimdi burada eğer patatesin içinden peynirin erimesini istiyorsanız küp küp fakat biraz daha kumpir misali olmasını istiyorsanız peyniri rendelemelisiniz. Peynir olarak kaşar peyniri, mozarella ya da çedar kullanabilirsiniz.
Ardından hepsini güzelce karıştırıyoruz. (Baharatları unutmayın!) Karışımı bir kenara koyup üç ayrı tabak ayarlıyoruz. Birine biraz un, diğerine ekmek kırıntılarını en sonuncusuna da iki yumurtayı kırıp güzelce çırpıyoruz.
Harcımızı bitirdikten sonra kroketlerimizi ilk önce una buluyoruz. Buladıktan sonra bir elinizden diğer elinize hafifçe alıp üstündeki fazla unları silkelemeyi unutmayın yoksa yumurtaya bulanması zorlanır. Una buladıktan sonra yumurta kasemize alıyoruz ve iki çatal yardımı ile önü ve arkasını güzelce yumurtaya buladıktan sonra ekmek kırıntısına buluyoruz.
Burada dikkat edilmesi gereken iki nokta var. İlki fazla unun alınması. İkincisi ile elinizi hem yumurtaya hem una hem ekmek kırıntısına bulamamanız. Bularsanız parmak uçlarınızda hamurlaşır. Bu yüzden ya birini yardıma çağırın ya da iki çataldan yaralanın.
Ardından Kroketlerimizi altın rengi olana kadar kızartıyoruz.
Tartar sos ise deniz ürünleri, kızarmış tavuk ile harika giden bir sos. Yumurtayı ve kornişonları küp küp doğradıktan sonra malzemeleri karıştırmanız yeterli oluyor.
Afiyet olsun!
Deneyenler ve denemek isteyenler yorum bırakmayı unutmasın. Bu tamamen benim uyarlamamdır. Bu arada şu sıralar bayılarak yediğim ev yapımı tavuk döner tarifim var. Yine farklı tariflerden alınıp birleştirdiğim bir tarif. Epey de pratik. Onu da yazmamı isterseniz lütfen yorumda belirtmeyi unutmayın dünyalılar!
Ellerinize sağlık...Bunu bir ara deneyeceğim.:)
YanıtlaSilinşallah beğenirsiniz :D
SilGüzel bir uyarlama olmuş gibi,denerim ben bunu^^
YanıtlaSiloleeeey :)
SilDeneyeceğim net :) :)
YanıtlaSilya ya ya oleeey :D
SilOldukça lezzetli gözüküyor. Üşenmeyip mutfağa girdiğimde denemek isterim :)) Ev yapımı tavuk döner tarifini de merak ettim şimdi :))
YanıtlaSilTeşekkürler tarifini paylaştığın için^^
ne demek umarım denersin :D
SilYa bence böyle bir seri başlatmalısın Nurrrrr ♥ Harika çünkü *-* En kısa zamanda denemek istiyorum ♥
YanıtlaSilEliffiiiim kanka dene mutlaka :D ya çok sık mutfağa giremiyorum malum lojman olduğu için mutfak küçük :D evden çıkar çıkmaz tarif yığınıyla karşılaşacaksınız ama garanti ederim :D
Silheeeeeeeeeey :)
YanıtlaSileeeeyyyyyy
SilVideo halinde yapıp youtube'a atsan 10bin izlenme garanti :D
YanıtlaSilbirkaç yıl içinde youtube a el atma gibi bir fikrim var ama tabi ki burada yayınlamayacağım sonuçta burada anonimim :D
SilBize de yapsana :D
YanıtlaSilgelin yapayım ne demek :D
SilTadı nasıldı acaba?Türk yemeklerinin dışındaki lezzetlere pek açık değilim ya ben :(
YanıtlaSilaslında kroket bizde de var patats kroketi mutlaka yemişsinizdir diye düşünüyorum işte onun biraz daha fazla malzemelisi :D
Silemeğine sağlık ne kadar uğraşmışsın canım , afiyet olsun diyeceğim de olmuştur şimdiye çoktan zaten :D
YanıtlaSilevet abla üç kere falan afiyet oldu bana :D
Silheeey bak bi son yazımaaaa :)
YanıtlaSilJapon kroketi ve tartar sos tarifini çok farklı buldum.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım💝
YanıtlaSil