2019 Hedeflerim


Selamlar Dünyalılar! İki senedir devam etmeye çalıştığım bir mim çalışmam var bildiğiniz üzere. Her senenin başında –beklentilerimi değil dikkatinizi çekerim- hedeflerimi belirlediğim bir yazı yazıyorum. Ardından senenin sonuna geldiğim zaman ne kadarını gerçekleştirmişim neden gerçekleştirememişim üstünden geçiyorum (2018’e Veda Ederken adlı yazımda hedeflerimi gözden geçirmiştim)

Şimdi buradayız!


Tıpkı geçen seneki gibi 60 sayısını kendime hedef olarak belirlemeyi düşünüyorum. 60 kitap 60 yazı 60 film! Buna ek olarak 30 anime koymak niyetindeyim bu sene. Anime uzunlukları belirsiz olabiliyor. (Güncel izlediğim anime sayısı 172!)


Yazı hedefine ek olarak ikinci bloğum olan https://kodawari-engineer.blogspot.com’a bu sene 30 yazı hedefi getiriyorum. Yılın ortalarına doğru sadece mesleğim ile ilgili olan yazılarımı, deneyimlerimi yazacağım ve özgeçmişime koyabileceğim yeni bir site açmak aklımdaydı. Ardından bunu hayata geçirdim. Fakat hızlanan hayat tempom yazılarımla benim arama bir miktar girdi bu sene.



İkinci hedefim ise artık çalışıp para kazanabilmek ama bu mevsimlik bir işten ziyade artık geleceğime katkısı olan bir işte çalışmak istiyorum. Hem parasızlıktan sıkıldım ki bildiğiniz üzere dört aya yakın bir süredir yurtta kalıyorum hem de okul bitmeden ben mesleğimle ilgili bir işte çalışmak benim okul başladığından beri hedefimdi.


Uzun zamandır tatile gitmedim. Gerçekten dinlenebileceğim bir tatil yapmak istiyorum. Bu senenin planları arasındaydı fakat denk getiremedik bir türü. Umarım bu sene gerçekleşir.



Bu sene en az 5 dolma kalem alabilmek ve en az 3 mürekkep alarak dolma kalem koleksiyonumu büyütmek istiyorum. Çok sevdiğim idolüm olan başarılı bir iş kadınının bana hediye ettiği dolma kalemle başlayan serüvenimi devam ettirmek istiyorum.


2017 yazında Yaz Biterken adlı yazımda bahsetmiştim uzun zaman boyunca çabaladıktan sonra kaligrafi konusunda ilerleme kaydedebilmiştim. Fakat bunun sadece başarıldıktan sonra bırakılacak bir hobi olmadığını bu sene sonunda anlayabildim. Kaligrafi kalemi olmadan da kaligrafi yapılabiliyor ve güzel yazı yazılabiliyormuş. Bu da emek ve alıştırma gerekiyor. Bu sene bol bol alıştırma yapmayı hedefliyorum. 


Bu sene 3 ay Ruheşimin gelişi için para biriktirmeye başlamıştım ve bu konuda başarılı olabildiğimi fark ettim. Bunu bu sene Ocak ayından itibaren bütün sene boyunca yapmaya karar verdim.


Bu senenin başında sevdiğim bir tür üzerinde koleksiyon yapmaya karar vermiştim. Bunu da Sherlock Holmes olarak seçmiştim. İnternetten çeşitli araştırmalar ile koleksiyonuma biraz biraz başlamıştım fakat bu sene nasıl kitap okuma hedefim başarısız olduysa bu da oldu. Umarım bu sene en azında 10 kitap almış olmayı hedefliyorum.

Hayatım değiştirecek 5 adım atabilmek. Bu biraz belirsiz bir hedef. Şu ki hayatımda değişime sebebiyet veren bazı adımlarım oldu. Mesela Minimalizm ve Benim Hikayem yazımda bahsettiğim gibi minimalizmi keşfetmem ya da bullet journal'a başlamam gibi hayatımı yeni bir patikaya sokacak adımlar atmak istiyorum.


Hobilerimin olmasını seviyorum. Blog yazmak, ardiuno ile uğraşmak, bullet journal tutmak... Bu sene bunların üstüne iki adet daha eklemek ve onlar üstünde çabalamak istiyorum.


400 dünyalıya ulaşabilmek. (Umarım?)

İşte böyle dünyalılar. 2019 yılına tam bir hafta kaldı. Sizin hedefleriniz neler, bunun hakkında yazı yazdınız mı bu seneniz nasıl geçti? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın!


Son olarak aklınıza gelen hobiler varsa aşağıya bırakırsanız çok iyi olabilir. 

18 yorum:

  1. Bence hepsi gerçekleştirilebilir ve çok güzel hedefler:) Umarım kat be kat fazla güzellik getirir bu yıl sana. Minimalizm hakkındaki yazın ilgimi çekti. Şimdi dogruca oraya ışınlanıyorum. Sevgiler��

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar yeni keşif ettim.Blogunu çok sevdim.İnsallh hedeflerine ulaşırsın.Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  3. Ne harika hedefler, umarım çok daha fazlasıyla birlikte gerçekleşirler diyelim o halde.. :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel hedefler. Umarım 2019 yılı hedeflerini gerçekleştirmen adına verimli olur.

    YanıtlaSil
  5. Bende yazmıştım 2019 hedeflerimi hatta mim başlatmıştım bununla ilgili. Dolma kalem ve Sherlock koleksiyonu da ilginçmiş.Tatil önemli. İnşallah tüm dileklerin gerçek olur canım :)

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel hedefler. Bir muhendis olarak senin azmine hayran kaldim. Okul bitince umutsuzluk sardi beni. Eger calisma imkanin varsa mutlaka calis derim. Benim sektorum biraz sıkıntılı oldugu icin zordu. Bu arada hobi fikirleri icin sayfami ziyaret edebilirsin. Evdeyken ugrastigim seyleri yaziyorum bu aralar, fikir olur. Umarim hepsini gerceklestirdigin bir yil olur. İyi seneler. :)

    YanıtlaSil
  7. umarım her şey gönlünce olur , yalnız ikini blogunu tıkladığımda sayfa açılmadı .

    YanıtlaSil
  8. Hedeflerinin hepsini gerçekleştirip üstüne yeni hedefler koymanı dilerim.Hersey gönlünce olsun

    YanıtlaSil
  9. Şahane hedefler umarım başarırsın
    Hobim yeni tarifler denemek desem😱
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. 400 dünyalıya ulaşabilmek. hedefine küçük bir katkıda bulunfum :) Ben de profilime ziyarete beklerim .sibellaningunlugu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Umarım bütün hedeflerini gerçekleştirebilirsin💖

    YanıtlaSil
  12. ben de çok plan yapıyorum ama sonra bakıyorum hiç planladığım gibi olmuyor o yüzden oluruna bıraktım, okuyabildiğimi, izleyebildiğimi, gezebildiğimi yapıyorum artık :)

    YanıtlaSil
  13. Tüm hedeflerinin gerçekleşeceği bir yol olur inşallah

    YanıtlaSil
  14. Merhba blogunuzu ziyarete geldim. Sizi de bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  15. ayol ulaştırırız seni dörtyüze beşyüze. bugünlerde iki etkinlik var. çok faydalı. keşif etkinliği, blog etkileşimi. ama senin okul dersler ağır. katılırsan çok artacak arkadaşın. sen bak bir boş gününde söle bana da sana yardım edeyim bu konuda. bi deee, okul nasıl gidiyo asıl :)

    YanıtlaSil
  16. Sherlock Holmes koleksiyonu mu, enfes🖤

    YanıtlaSil
  17. bunu çok beğendim süper olmuş

    YanıtlaSil