Eylül Gözdelerim'17

Sonbaharı sevmiyorum.

Sevmeyeceğim arkadaşım zorla mı?

Herkes tutturmuş bir sonbahar aşkı. Bırak sonbahar onların olsun; biz kışı, karı, güneşin olmayışını sevelim.


Neyse bugünlük atarımı da yaptığıma göre devam edebiliriz.

Nasılsınız dünyalılar? Bana soracak olursanız çok 'yoğunum'. Gerçi saat dokuza kadar hafta sonu yatakta dönüp İnstagram'da gezinmenin nesi yoğunluk oluyorsa. Bende anlamadım.

Ama hafta sonu neredeyse her gün (dersim dokuzda onda olsa bile ya da uykusuzluktan ölsem bile) düzenli olarak saat altıda kalktım. Okula gittiğimde 'Yuhuuum vaaağğğr.' diye arkadaşlarımın başını şişirmemiş gibi davranıyorum. -ehehe-

Böyle işte. Kulüp işleri, alttan aldığım derslere tek başıma çalışmam, dönem derslerine kafa patlatmam, ömrümü yiyen bir grup küçük erkek kardeş (Sınıf arkadaşlarım olur kendileri cdjdj) ve ek olarak beni kızdırmaktan keyif alan bir erkek arkadaş.

Bu psikopatların arasında hayatta kalmaya çalışıyorum işte. (YALANDI. HEPSİNİ DOĞDUĞUNA PİŞMAN EDİYORDU)

Aslında çok daha fazla sevdiğim şey vardı ama bu kadarla sınırladım. Diğerlerini yazacağım öbür yazılara kitledim.

Ve bayanlar baylar huzurlarınızda Eylül Favorilerim!


Japon Kroketi



O yanındaki tartar sos yalnız. Evet biraz daha koyu olması gerekiyordu, biliyorum.
Yemek yapmak farklı bir şey bunu hobiye çevirmek farklı bir şey. Bana akşam annenin evde yaptığı yemekleri öğrenip, gelip demesinler 'Hobi olarak yemek yapıyorum.' Hobi olarak  yapmak yeni şeyler denemek, uyarlamalar yapmak ve bundan keyif almaktır. Bana göre en azından. 

İşte bu benim uydurduğum (?) bir uyarlama oldu. Zaten bu japon kroketlerini çok görüyordum animelerde. Yakında tarifini paylaşacağım inşallah. 

Bardak Altlıklarım


Ah aliexpress sen nelere kadirsin!

Beni buralarda uzun zamandır okuyanlar bilir, bir takıntım var. Şöyle ki herkeste olan, herkesin kullandığı şeyleri beğensem dahi satın almıyorum. İllaki farklı olacak. Popüler olan hiçbir yere gitmiyorum. (Bknz:Sıtarbaks mevzum)  Bende böyle bir deliyim işte.

Bir süredir bardak altlığı arıyordum. Bunları da bulunca hiç acımadım, gerçi biraz tuzlulardı ama olsun.

Hayır link bırakmayacağım. NO.


Faber-Castell Grip Keçeli Kalem Seti



İki jel kalem seti, üç tan de fine uçlu kalem setim olunca kalın uçlu kalemlere hasret kaldım. Epeydir bunun hayalini kuruyordum. Sonunda tam paramın olduğu sırada indirime de girdi, demeyin keyfime.



Tırnağım kırıldı ya. Görüntü kirliliği için üzgünüm.

Knock Knock Post-it Seti


Knock Knock markasının ürünlerine bayılıyorum. Fakat gelin görün ki Allah'ın cezası dolar kurları yüzünden bir öğrenci için aşırı pahalı.


Ama o kadar eğlenceli ürünleri var ki! Bunu da bayram indiriminden almıştım. Verdiğim para cidden gözüme batmıyor çünkü çok uzun süredir istiyordum.

Büyümek Diye Bir Şey Yok!




Neredeyse iki yıldır Sarah Andersen'in karikatürleri internette dönüyordu ama kitabı bir türlü çevrilmiyordu. Ve artık benim tam gözüm karamış 'Yetti be getirteceğim amazondan!' dediğim anda Pegasus Yayınları haberi patlatmıştı!


Karikatür kitaplarının kimine göre kötü yanı pahalı olmaları ve hemen okunup bitmesi. Ama ilk okumadan sonra ara ara açıp baktığınızda sizi güldürebilen kitaplardır bunlar. Ki herhangi bir sayfasını açıp yine ilk günkü keyifle okuyabileceğiniz kitap türü azdır bence.


İşte bu kadar sevgili dünyalılar. Demiştim çok favorim var bu ay ama bir kısmını 'Çalışma Düzenim' yazısına aktarmayı düşündüm. Hem az olsun öz olsun değil mi!

Kendinize iyi bakın!

7 yorum:

  1. Çok keyifli bir yazı olmuş, emeğine sağlık! ^_^ Bardak altlıklarına bayıldım! ^_^ Post-it'lerin de çok hoş. ^_^ Vee... Başta kullandığın gifi çok sevdim, çünkü Makas Eller'e aşığım! *_*

    YanıtlaSil
  2. Kećeli kalemmi dedn sennn hemen firlatiyosun onlari bana cok severim ben 😁 hatta cok güzel saca röflede atiliyo onlarla bak bilgin olsun 😁

    Ben hicbir mevsimi sevmiyorum ilkbahari az seviyorum yagmur yagmadigi zamanlarda haha 😁

    Burunlarindan fitil fitil getirmiyorsan bende özlem degilim rezzaakkkımm 😍 öpüldn tatlı kardeşcim 😘

    YanıtlaSil
  3. çok hoş hepsi sıradan dünyalıııııı :)

    YanıtlaSil
  4. bir çalışma dzeni bir de uyku rutini oluşturduğum gün mesele çözülecek ama işte :D

    YanıtlaSil
  5. Benimde en sevdiğim aylar sonbahar 😉 Sanırım Kasım ayında doğduğum için o da. O japon yemeğini de merak ettim. İyi çalışmalar dilerim. Allaha şükür alttan dersim yok şimdilik ama zor bir süreç gene de dönem derslerim

    YanıtlaSil
  6. Yazılarını, yorumlarını anlatış seklini çok seviyorum:)
    Japon kroketlerinin tarifini bekliyorum.
    Derslerinde başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  7. Senin aksine çook severim sonbaharı , kar kışta güzel ama sürekli mont giymeyi sevmiyorum ^^ Tarifi bekliyorum hem de sabırsızlıkla :D

    YanıtlaSil