Blog Mecrasında Nefret Ettiğim Tipler

Şimdi söyleyeceklerimin hepsi meclisin dışındadır o yüzden eyy blog arkadaşlarım beni linç etmeye kalkmayın.
Neredeyse iki yıldır burada bir yıldır da İnstagram'da aktif şekilde bloggerlık yapmaktayım dermişim. Zamanlar doğru ama cümleyi öyle devam ettirmek saçma olmadı mı ya. Bu kadar uzun zaman buralarda takılınca epey insan gözlemlemeye fırsatım oldu. Şimdi huzurlarınızda hiç haz etmediğim blogger tipleri!


Fenomenliktegözümyokamaolsadafenaolmazımcılar




Ayırt edici özellikleri paylaştıkları gönderiyi defalarca her alanda tekrar ve tekrar 'Yeni yazıııı, yeni videooo, yeni gönderii' şeklinde paylaşmaları ve yeterli etkileşimi alamadıkları zaman öleceklerini düşündüklerinden onları keyifle takip eden kişilere her seferinde 'Ytr ya bu kdr kişi göryr bu beğniyi mi hak edyrm ben!! Kptcm blogu!!!' gibi tehditler savurarak hayatı zindan ederler.


Ömürleri çok uzun değildir. Zira bu kadar tehdidi kaldıramayan takipçi 'Takibi bırak' butonuna basmaktan hiç çekinmez ve kendini bu işkenceden bir an önce kurtarır. Takipçilerinin giderek azaldığını ve tehdidlerinin bir işe yaramadığını fark eden fenomenliktegözümyokamaolsadafenaolmazımcılar kendilerine bunu yediremezler ve büyük bir kısmı blog hesaplarını (instagram için) kişisel hesaba çevirirler.


Emekveriyoruzuslar

Emekveriyoruzusların en göze batan özelliği sürekli çektikleri onlarca fotoğrafları onları takip edenlerin gözüne sokmalarıdır. Bloglarında sürekli 'Ben bu kadar zaman harcıyorum bir beğenip, yorum yapmaya, paylaşmaya üşeniyorsunuz.' demeleridir. Kendi çevrelerine de aynı fikri sürekli empoze etmeye çalışmaları çok rastlanılan bir tavırlarıdır.


Emekveriyoruzuslar'a yapılması gereken en mantıklı şey yaptığı hobiyi seven bir grup blogger tarafında kenara çekilip linç edilmesidir. Yoksa nesilleri kolay kolay tükenmez ve susmazlar da. Sadece kendileri emek veriyormuşçasına davranmayı severler.


Beleşmalalmakiçinkırktaklaatangiller



Bu türe mensup üyelerin yaptığı işle, yazdığı yazılarla, yazım kurallarıyla uzaktan yakında bir ilişkisi olmamakla birlikte bloggerlığı 'bedavaya ürün almak' olarak tanımladıklarından ötürü buldukları her firmaya günlerce aynı yazıyı defalarca atıp firmayı canından bezdirme kapasitesine sahiptirler. Genel özellikleri sürekli popüler kültür olmuş kitapları okuyup (ya da okumuş gibi yapıp) hiçbir fikri olmasa bile durmadan övüp kahvenin, çikolataların yanında fotoğrafını koymak olmakla birlikte aynı zamanda bir mantığı olmayan ürünleri bile sırf bedavaya geldiği için övebilme kapasitesine de sahiptirler.


Takipçiarttırmakiçinruhunusatanuslar



En çok uzak durulması gereken aynı zamanda en iğrenç türlerden biridir. Tek dertleri daha iyi sponsorluk ve para olup kendilerine doğruluğu gerçek olmayan etiketler yapıştırmakta, çevrelerindeki masum takipçileri kolayca kandırabilmektedirler. Yaptıkları elle tutulur bir şey olmamakla beraber kendilerine inanan saf takipçiler buldukça daha çok para kazandıracağını inandırdıkları diğer mecralara da giriş yapma özgüvenini kendilerinde bulabilmektedirler. Buldukları her bloggera kendilerini paylaşması ve tanıtması için yalvarabilmektedirler.

Çok fazla büyümeden ortadan kaldırılmaları gerekmektedir. Zira biraz olsun büyürlerse fazlaca yüzsüz ve gereksiz olabilmektedirler.



Kapataçkapataçbozdunuruslar


Heveslerine göre hareket eden bu tür an gelip hevesleri kaçması üzerine bloglarını sürekli açıp kapamaktadırlar. Ve her seferinde bir daha gitmeyeceklerine, çok düzenli paylaşım yapacaklarına kendilerini ve onları takip eden üç beş kişiyi inandırabilmektedirler.

Çok silik bir tür olup zamanla unutulup giderler.

SPAMSPAMSPAMgiller



Bu tür genelde blogger mecrasına hiçbir fikri olmadan girer. Ardından aldığı her kötü yorum ya da kötü mesajı ifşa ederek spam atılmasını ister. Bloggerlığın tehlikeli bir alan olduğunu fark edecek kadar gelişmemiş bir tür olup, tahammül seviyelerinin çok düşük olması genel  bilinen özelliklerinden bir tanesidir.

Gizemusurlar


Bu türün ne yaptığını bilim adamları tam olarak anlayamamıştır. Zira her şeylerini gizlemek biraz saçmadır blogger mecrasında. Burası paylaşım, aktarım alanıdır. Şasnları yaver giderse büyük kitlelere ulaşabilmektedirler fakat yine de kimse amaçlarını çözememektedir.


Bugünlük bu kadar dünyalılar kendinize iyi bakın! Umarım gülebilmişsinizdir. 



30 yorum:

  1. En çok karşılaştığım blogunu beğendim ben de bloguma beklerim diyerek bir daha sesini duymadığım tiplerdir. Herkes beni takip etsin ama ben onları takip etmeyeyimgillerdir. :) Gerçekten eğlenceli bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha ya çok hızlı yazdım bunu açıkçadı biraz d instabloggerlara yönelik oldu 😂 o mantıktaki insanları sevmiyorum 3 takipçi geleceğine 1 tanr yazılarımı okuyup beni yakından takip eden okuyucu gelsin çok daha mutlu olurum ben

      Sil
  2. Yemin ederim tespit gibi tespitler, acaba ben hangisine giriyorum diye düşünmeden edemedim :D Merak etmiyorum, n'olur bu sırrı kendine sakla :D ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MECLİSTEN DIŞARI YAZIYOOO. Yani bu demek ki arkadaşlarımdan hiçbiri bu kategorilere girmiyor. Biz yazmayo seven insanlarız. 💞

      Sil
  3. Benim de çok rastladığım tipler :') Çok eğlenceli bir yazı olmuş,emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Kalemine sağlık.Ne canım.Ayyy bu tipler çok malesef. Ama ne kadar uğraşsalarda oldukları yerde çakılıp kalıyorlar.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ay insallah ben hic birine girmiyomduurrr 😂 valla herkesin icinde bir süphe kalacagi kesin kuzucum . Yalniz ne güldm ama basliklar can yakiyor of of of yanii 😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abla vallahi girmiyorsunn 😂 düşünmeyin böyle bunlar sizin için değilll 😁

      Sil
  6. Tespitler çok iyi zaman zaman hepsiyim ben =DD

    YanıtlaSil
  7. İlgiyle okudum yazınızı, ilginç. Ben çok safım galiba dedim kendi kendime. gerçi ilgilenmiyorum pek ama. yine de kulağıma küpe olsun. :)

    YanıtlaSil
  8. Hihhi :) çok doğru olmuş gerçekten :) emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Ayrıca giflerde çok güzel bazılarını defalarca izleyip güldüm :) Emeğine sağlık. Ben yaklaşık altı yıldır blog yazarıyım diyemem ama blog yazmaya çalışan biriyim diyebilirim. Altı yıldır buralarda olmama rağman çok fazla takipçim de yoktur öyle. Ama buralarda çok güzel insanlar tanıdım bu da benim için yeterde artar. Yazmayı sevdiğim için buradayim, içimdeki bu sevgi bitene dek yazacağım. Tekrar emeğine sağlık. Daha fazla okunmasını umarak yazini izninle paylaşıyorum. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaaa. İşte bize senin gibi insanlar lazım. Bir hobiyi para uğruna yapmak nedir ya iştir o hobi olsa duramazlar. 😂

      Sil
  11. Yazmakbiryaşambiçimidiyengillerden Slm(; yazıyı okurken aklım biraz oğuz atayın kitaplarına kaydı. Okudun mu bilmiyorum ama başlıklar onu hatırlattı. Vesselam güzel yazıydı (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh o Oğuz Atay. Şu popüler kültürden bir düşse de okusam. İnanın kütüphanemde 3 kitabı duruyor hala bana bakıyorlar. Yok daha hiç okumadım malesef.

      Sil
    2. Genelde bende popüler kültür içindeyse pek okumam ama denk geldi okudum ve hoşuma gitti:)

      Sil
  12. ben linç etmek için gelmiştim :D :D sonra yazının birkaç yerinde kendimi gördüm ... tespitleriniz güzel ve yerinde kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa 😂 bunun üstüne yazmayo sevenleri gruplandıracağım herkes onda kendini bulsun en iyisi 😂

      Sil
  13. Hahhaahhahahaha çok iyiydi 😂

    YanıtlaSil
  14. Hem güldüm hem hak verdim. Kalemine sağlık :-)

    YanıtlaSil
  15. :) keyifle okunacak güzel bir makale olmuş :D

    YanıtlaSil
  16. Yaaa bak bunlar güzel tespit :) Milletçe her mecrada çıkar peşindeyiz.

    YanıtlaSil
  17. Bu tiplere hemen bir blog terapi uygulayalım ;) Bencillik ve "hep bana, hep bana"cı Google Plus gruplarını da eklem gerekli...

    YanıtlaSil
  18. Çok doğru gözlemler olmuş..

    YanıtlaSil
  19. Okurken bir ayrı güldüm, aklıma geldikçe de gülüyorum çok eğlenceliydi :)))))))
    Teşekkürlerrr

    YanıtlaSil