Öğrencilere İndirim mi? Ooo Alırım Bi Dal!

Uygulamalara para vermek uzun bir süre gözüme gereksiz parayı çar çur etmek için bir yol gibi gözükmüştü. Ta ki spotify uygulaması ile tanışana kadar.

Uygulama ile hazırlık okurken, şu an konuşmadığım eski bir arkadaş sayesinde tanıştım. Kız bize ilk uygulamadan bahsettiğinde ciddiye almamıştım çünkü benim için ciddiye alınacak bir tip değildi. İnanın geçerli sebeplerim var ama anlatmayayım burada.

Neyse daha sonra bilgisayarda google reklamlarında çıktı geçen yaz. 3 aylık versiyonunu sadece bir dolar ödeyerek kullanabiliyordunuz. O zamanki fiyatı on liraydı. Neyse ben aldım. Alış o alış. 


Sevmemin sebebi çok youtube'da gezen biri değilim. Veya biri bana bir müzik önerdiği zaman kolay kolay dinlemiyorum. (Allah'ım sen bu ön yargılarımı yık. Amin) Kendim bulmam, keşfetmem gerekiyor. Yolda duyduğum bir müzik yada anime giriş ve kapanış müzikleri. Veya bir film izlersem içinde beğendim bir müzik olursa internetin altını üstüne getirip o müziği bulurdum.

Fakat bundan ibaretti. Ve müzik sever için az bu. Müzik listem eski ve dinlemediğim şarkılarla doluydu. 


Spotify'ın benim için artısı 'Haftalık Keşif Listesi'dir.



Bu keşif listesinin algoritması şu şekilde çalışıyor. (özet geçmeye çalışacağım umarım batırmam) Sizin seçip listenize eklediğiniz şarkıları spotify bütün kullanıcılarının şarkı listelerinde aratıyor. Eğer ortak şarkılarınız varsa bulduğu kullanıcının şarkı listesindeki bir kaç şarkıyı sizin haftalık keşif listenize ekliyor.

Aslında kısaca benzer müzik zevkine sahip insanların müziklerini birbirleri ile paylaşmasını sağlıyor.

Ha her zaman uyum sağlıyor mu? Hayır. Hiç listeme eklemeden geçtiğim haftalık keşif listeleri de oldu fakat yine de total de bu benim için harika bir fırsat.


Başka bir müzik uygulaması denemedim de ihtiyaç da duymadım. Telefonumun oynatıcısından dinlemek benim için ölüm çünkü şarkıyı bul, indir bana inanılmaz külfet geliyordu. 

Bir süre aylık on lira karşılığında devam ettim spotify ile. Taa ki onlar fiyatlarına zam yapıp fiyatına dört lira zam yapana kadar...

Evet fazla bir miktar değil farkındayım. Fakat ben öğrenciyim. Öğrencilik eşittir fakirlik bu ülkede. En azından sahte belgeler ve yalan dolanla her ay iki bin lira totalde burs almayan insanlar için.

Böyle olunca 'hop orada duracan.' demek durumunda kaldım. Aslında eski üyelerine sanırım üç ay daha on lira olarak fatura keseceklerdi fakat ben direk üyeliğimi iptal ettim. 


Sonraki üç ay zindan geçti benim için. Çünkü fark etmeden ben bayağı bayağı müzik dinliyormuşum. Ve kalabalık gürültüsünden, insan sesinden nefret ediyormuşum. Otobüste gidip gelirken kriz geçirecek hale geliyordum. (sanki yol bir saat gibi anlatmışım ama yirmi dakika. evet üniversite ev arası yirmi dakika ehehehe) 


Nisan ayı 'Eeeh yeterin be!' diye bir isyan ettim kendi çapımda. Yeni müzik keşfedemiyordum, üstüne telefondakiler artık beni bunaltıyordu. Yeniden bir hesap açtım. Ve premium'a geçiş yaptım. Fakat yeniden hesap açtığım için ilk bir ay ücret ödemedim. 

Sonra bu ay faturamın kesilmesine bir hafta kala instagram'da takip ettiğim birinden spotify'ın öğrenciler için indirim yaptığını duydum.


'Allah'ım dualarımı duydu sonundaaaaa.' diyerek koşa koşa başvurumu yaptım. (sadece üniversite öğrencileri için bu arada)


İlk önce kart bilgilerini giriyoruz fakat öğrenci olduğumuz onaylanana kadar ücret kesilmiyor.



İkinci adım olarak bizden bazı kişisel bilgiler istiyor ve onları dolduruyoruz.

Ardından bizim o okulda öğrenci olduğumuzu kanıtlamamızı istiyor. Benim sorduğum kişi makbuz gönderdiğini söylemişti ama ben birinci öğretim olduğumdan transkript ve ders programımı gönderdim. En fazla üç dosya yükleyebiliyorsunuz. 



Ardından öğrenciliğinizin onaylanıp
onaylanmadığına dair bir mail geliyor ve satın almayı onaylıyorsunuz. Benim konuştuğum kişiye ya dört ya da altı saat içinde gelmişti onay maili. Bana bir gün boyunca gelmeyince ben farklı farklı yedi belge falan gönderdim sanırım üç kez başvuru yaptım.



Sabırsızlık kötü bir şey.

Burada istedikleri şey okuduğunu belirttiğin okul adının ve kendi isminin aynı sayfada olması. Neyse işte bir şekilde hallettim ve spotify ile mutlu mesut geçiniyoruz şu an.


İnsanların gereksiz muhabbetlerini dinlemek zorunda kalmıyorum mutluyum derkeen kulaklığım hafif hafif arıza sinyali vermeye başladı.

Bu kulaklık fiyatları öldürüyor beni..

15 yorum:

  1. süpeeeer ama arada bize şarkı listesi verseneeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep spotify kullanıyorsan orada şarkı listeleri yaptım baksanaaa :))

      Sil
  2. Bizde Spotify in aile paketini kullanıyoruz gerçekten ilk defa para verilmeyi hakeden bir uygulamaydı bizim için :) tabi şuan netflix de kullanıyoruz ama napcan 😂 Kısacası öğrencilik zor zanaat hatta bize bedava yapsalar şunları tadından yenmez 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa dimi dimi yalnız spotfiy'i ilk bir arkadaşımda gördüm ben tepkim 'uygulamaya para verilir mi yeaaa' oldu. Hep başıma ne geliyorsa büyük konuşmamdan geliyor :D

      Sil
  3. Spotify harika gerçekten ;)

    YanıtlaSil
  4. Bahsettiğiniz algoritma, o keşif listesi, aslında tam da aradığım şeyler. Yeni şarkılar keşfetmek çok hoşuma gidiyor. Ancak ne yazık ki, yazının başlarında bahsettiğiniz önyargılardan bende fazlasıyla var teknolojiye, uygulamara karşı :) Sanırım biraz zaman alacak ama fırsat bulursam deneyeceğim bu uygulamayı :)
    (Parantez içinde yazdıklarınız insanı neşelendiriyor)
    Kaleminize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efendim yorumlarınız daima beni mutlu ediyor. Sizi neşelendirebildiysem ne mutlu bana. 1 aylık ücretsiz deneme sürümü var onu bir kullansanız? Bende onu kullandıktan sonra 'harbi uygulama yapmışlar.' dedim.

      Sağlıcakla kalın efendim.

      Sil
  5. O ciddiye alınmayan tiplerden , böyle ciddi şeyler çıkınca bir ne oluyoruz oluyor :D

    YanıtlaSil
  6. Ben para ödemem tıpış tıpış dinlerim reklamımı 😶 Bide sanırım 10 dakikada bir kapanıyor kendiliğinden ama olsundu 😃

    YanıtlaSil
  7. Blogunun yeni hali çok güzel olmuş bu arada, bir ışıl ışıl ♥.♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Elif sorma Insta'daki arkadaşlarım isyan etti bu ne böyle siyahın üstüne beyaz bari tam tersini yap diye. Zarif bir şeyler yapmaya çalıştık beğendiysen ne mutlu bana.

      Sil
  8. Spotify kullanmaya bir turlu alisamadim desem. 🙈

    YanıtlaSil