İçine Kendinizi Atmak İsteyeceğiniz Bir Koli

Ajanda ile ilgili olan yazı dizime kıza bir ara verdim dünyalılar. (nedense çok ilgi çekmedi fakat yarım bırakmayacağım tabiki) Aslında bu yazının da çıkış kaynağı bullet journal (şaka yapmıyorum) Instagram'da bir arkadaş grubumuz var.İsmi 'BuJo'cu mükolar' Üç ayrı şehirde üç ayrı bölüm okuyan zihinler. Üçümüz de bullet journal  yapmaya hayatımızda ilk defa başladık. Fakat tabiki konuşmalarımız bununla sınırlı kalmadı. Birgün ben yine online alışverişten söz ederken geleceğin doktoru olan arkadaşım bana bir siteden söz etti.



Toptancı sitesi aslında. Bunu nasıl tanımlarım tam bilmiyorum ama böyle bazı abur cuburları tek tek bazılarının ise koli ile satışı var.

Neyse ben hemen atladım tabi olaya. Siteyi bir ay inceledim. Kendimce fiyat karşılaştırmaları falan yaptım.



İlk sorunuz bence 'Bu kadar çok şeyi almanın ne gereği var?' olacaktır. Şöyle ki ben evde çok fazla yemek yemiyorum bu yüzden benim besinlerim daha çok abur cubur. Evet sağlıksız farkındayım. Ama bizim peder eve o kadar çok sebze alıyor ve o kadar çok sebze yemeği pişiyor ki evde birgün suratları hafiften yeşillenip, fotosentez yapacaklar diye korkuyorum. Ve ben sebzeden nefret ederim.


Bu aldığım zulalarımı da her ayın belli birgünü toplu alırım. O yüzden bu fikir bana mükemmel geldi. Zula için ayırdığım miktarın yarısını ayırıp her ay birkaç koli bir şeyler sipariş etsem (e hepsini bitirecek halim de yok) birkaç ay içinde efsane bir zulam olacağını düşündüm.


Bu benim ikinci siparişim. İlk siparişimi deneme amaçlı olduğunda ötürü daha çok tek satılan ürünler ağırlıklı yapmıştım.

Ama bu sefer bildiğiniz koli koli aldım yani.


Normalden uygun olmasını sebebi bir toplu satış firmasının sitesi olması. Zaten bizim bakkallar, kantinlerde buradan alışveriş yapıyorlar. Üstüne kar koyuyorlar.



 Daha sonradan bazı ürünlerin stoklarının bittiğini farkettim. Mesela bu popkek yoktu daha sonra siteye baktığım zaman.


 O kadar yazdım yazdım sitenin ismini vermedim ya. Şaka gibiyim resmen. Bizim market.


Şu ana kadar verebileceğim tek eksi kargo süresinden dolayı. Yani ürünlerin siparişinden dört beş gün sonra kargoya veriliyor. Belki de bana geç görünmüştür. Genelde ertesi gün kargolandığı için bütün ürünlerim.

Yine de hepinize tavsiye ediyorum özellikle benim gibi zula yapanlardansanız.

Kendinize iyi bakın dünyalılar!



30 yorum:

  1. Misafir geldi sana canım :) Ben de senin gibi abur cuburdan hoşlananlardanım. Bizim Market fikri iyiymiş. Acaba takip butonun var mı? Yorumdan sonra bakacağım ve e-mail üyeliği yapayım. Yazılarını kaçırmayayım. Yoksa da ekler misin ?Tarzın beni mutlu ediyor. Bazıları siyah fon sevmiyorlar ama ben bayılıyorum. Afiyet olsun zuladakiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafir gelmiş baharlar, çiçekler getirmiş.
      Ece abla sayfanın sol üst köşesinde üç yatay çizgi var. Oraya tıklarsan soldan bir şerif açılıyor. Orada takipçi butonu var.
      Çok çok öpüyorum.

      Sil
    2. Buldum, üye oldum. Ben de çok öpüyorum. Sevgilerr :))

      Sil
  2. Başlık ilginç geldi okudum.Ramazan kolisi aklıma geldi bir anda.Yalnız ben de abur cubur şeyleri çok severim.Bu koliden alsam bir hafta dayanmaz bana diye düşünüyorum:)Üniversite öğrencileri için çok mantıklı bir alışveriş yöntemi olabilir.Denemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim başlıklarım hep öyledir. (yazar gülüyor) Aynen bire bir ama tabi öğrenci evlerinde ne kadar dayanır bilemiyorum.

      Sil
  3. Yapmak istediğim ama yapamadığım şeyi yapmışsın :D tek merak ettiğim şey bunları nerede tutuyosun? malum havalar ısınıyo çikolatalar falan eriyor. buzdolabında bu kadar şeyi tutmak zor olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen yaramı dağlama. İlk siparişim daha kış dönemine denk geliyordu odamda tutabiliyordum dün keklerin hafiften eridiğini fark ettim. Çıldırmak üzereyim. Buzdolabımız geniş değil ve koyarsam kardeşlerim o buzdolabını yer, yeeer! Napacağım bu Adana sıcağında bilemiyorum.

      Sil
  4. Mantıklı ama hakikaten de sağlıksız mis aman sağlık bloggerlari görmesin. Ne o biraz koli cips falan bakarken kilo alıyor insan =)

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi yapmışsınız, efendim :)
    Aldıklarınızı görünce, benim de koli koli abur cubur sipariş edesim geldi! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yiyin efendim yiyin! dünyaya bir kere geleceğiz sonuçta.

      Sil
  6. Ahh ahh abur cuburu sevmeyen var mı ki? :)) İlginç bi fikir koli koli alıp stoklamak hiç düşünmedim açıkçası eee ne de olsa biz dünyalıyız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok daha uyguna geliyor özellikle fazla tüketiyorsanız. (yazar gülümsüyor)

      Sil
  7. Ben de çok severim abur cubur. Ama böyle bir koli benim için hiç de iyi olmaz. Hepsini muhtemelen 2-3 gün içinde siler süpürürüm :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle düşünmüştüm. Ama gerçekten öyle olmuyor hatta yiyesim bile kaçıyor çok olduğundan dolayı.

      Sil
  8. fikir süpermiş Büşra görmesin :D :D

    YanıtlaSil
  9. Ohh afiyet olsun, bizim eve girse o koli bir güne boş çıkar. Abur cuburlar hep dolaplarda saklı. Minikler meyve yesin diye uğraşıyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyveye alışmaları harika olur. Aman sonları benim gibi olmasın. (yazar gülümsüyor)

      Sil
  10. Afiyet olsunn :)

    YanıtlaSil
  11. ha ha ben de süper abur cuburcuyum yaa. jelibom ve çikolata daha çok ama. hergün yiyiom ikisinden de :) ben de bir aburcubur dolabı düşünüyom sadece aburcubur için yani. iyiymiş site uyar :) bujo yazını da çok sevmiştim ki ben. ilgi görmedi diye bişi yok tamam mıııı :)

    YanıtlaSil
  12. Ayyy bende hep yerim.Markete özellikle abur cubur alisverisi icin gidiyoruz.Ayriyetten aliyorum yani 😀 bunu böyle tek tek koli yaparak alsak olur heralde dimi.Ay ramazanda nasi durcaz biz 😀

    YanıtlaSil
  13. senin bu başlıklar beni öldürüyor , hahahaha , başlığa gülmekten yazıya geçemiyorum :D
    Sebzeden nefret etsen de yemelisin ama :( sağlın için ben de hiç yiyemiyordum ama yemek tariflerini karıştıra karıştıra sebzeleri de sevdiren tarifler ile karşılaştım , şimdi de yavaş yavaş alışıyorum :D
    Bizim 'in böyle büyük marketleri de vardı toptancı gibi , bir kartla giriliyordu , internette de dökmişler işi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim şehirde de varmış şubeleri de gitsem sırtımda mı taşıyacağım onca koliyi. (yazar gülüyor) Annem sebzeden kusturdu Saliha kusturdu. Sebzenin 101 halini yiyemiyorum yav.

      Sil
  14. Şuanda sağlıklı besleniyorum :) Çok fazla tüketmiyorum.. Alemsin sen vallahi Soru sordum kendi yerimden sana bir ara cevaplarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HELAL OLSUN KOCA YÜREKLİ MAYIS. Valla çok özeniyorum sebzeden nefreeet ediyorum ben.

      Sil
  15. Ya bende aslında çok abur cubur severek yiyorum ama spora zararlı diyorlar nasıl bir yeme programı oluşturabilirim yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır kanka olamam ilk önce benim zulalarımı isteyip durma benden :D :D

      Sil
  16. Merhaba izleyiciler bölümünden blogunuzu izledim. Sizde benim blogumu takip ederseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeye aldım. En kısa zamanda inceleyip yorum gireceğim.

      Sil
  17. Çok içten yazmışsınız. Pozitif enerjinizi hissedebiliyorum inanın ki :) Zulanızda çok hoş görünüyor. Mutlu günlerde yemeniz dileklerimle :)

    YanıtlaSil