Yeni Başlayanlar Veya İzleyecek Anime Bulamayanlar İçin Tavsiyeler #2

Sukitte Ii na yo


Lise öğrencisi bir kız olan Mei Tachibana, çocukluğunda yaşadığı bir olaydan dolayı kimseye güvenmemiş ve hiç arkadaş edinmemiştir. Bu nedenle okulda da pek sevilmez. Yamato Kurosawa ise okulun en popüler erkek öğrencisidir. Fakat bütün kızların aynı olduğunu düşündüğü için kimseye fazla yüz vermez.


Yamato, okulda Mei ile karşılaşmasıyla Mei'nin farklı olduğunu düşünür ve arkadaş olmak ister. Mei ise arkadaş edinmeme konusunda ısrarcıdır.

Mei, bir akşam yabancı biri tarafından takip edildiğini fark eder, fakat yardım isteyecek kimseye ulaşamaz. Son çare olarak aradığı Yamato, beklemediği kadar hızlı şekilde gelir ve Mei'yi kurtarır. Bu olay her ikisinin hayatı için de bir dönüm noktası olacaktır.



Yamato ve Mei tamamen farklı çevrelerde takılan iki kişidir. Biri okulun popüler çocuğu, diğeri ise hiç arkadaşı olmayan insanlara karşı soğuk duran bir kız. İkisinin karşılaşması yamato'nun yakın arkadaşının yanlışlıkla Mei'ye sataşmasıyla ve Mei'nin yine yanlışlıkla Yamato'ya tekme atması ile olur. Yamato Mei ile yakınlaşmaya çalışır fakat Mei buna ısrarla karşı çıkar,kaçar. Ta ki bir yabancı tarafından takip edildiği güne kadar. (TürkAnime)

4/5 veriyorum. Klişe bir konusu olmasına rağmen konu çok güzel işlenmiş. Bana göre zaten animelerin özelliği budur. Klişeleri alıp efsaneleştirmek. Anime tam baydığı anda yeni bir karakter koymuşlar ve o karakterinde güzel bir hikayesi var. Aslında neredeyse her karakterin hikayesi güzel ve hepsine değiniliyor.

Vampire Knight

Karlı bir kış gecesi, 5 yaşındaki Yuuki bir vampirin saldırısına uğrar. O’nu safkan bir vampir olan Kaname kurtarır. Kaname küçük Yuuki’yi kurtarmakla kalmaz, O’nu özel bir yatılı okul olan Cross akademisine ve okulun müdürüne emanet eder. Müdür Cross, hakkında hiç bir şey bilmediği Yuuki’yi evlat edinir. Yuuki daha öncesinde sahip olduğu geçmişini hatırlamamaktadır.



Aradan 10 yıl geçmiştir. Yuuki artık genç bir kız olmuş ve Müdür Cross’un özel okulunda çocukluk arkadaşı Zero ile birlikte muhafızlık yapmaktadır. Zero’nun ailesi küçüklüğünde safkan bir vampir tarafından öldürülmüş ve O da Yuuki ile birlikte Müdür Cross tarafından büyütülmüştür. Ayrıca vampirlerden ölesiye nefret etmektedir.

Okul gündüzleri insan olan öğrencilere, akşamlarıysa gece sınıfındaki vampirlere hizmet etmektedir. Yuuki ve Zero’nun da görevleri gündüz öğrencilerini, gececilerden korumaktır. Lord Kaname de gece sınıfındadır ve aynı zamanda diğer vampirlere başkanlık etmektedir. Yıllar önce kurtardığı Yuuki’ye karşı ise garip bir ilgi duymaktadır. (TürkAnime)


1/5 puan. Şimdi bu bayağı kötü gözüküyor sebebi ensest ilişki içermesi. Animelerin bazılarında böyle şeyler oluyor. Vampir severler için güzel bir anime ve garip bir şekilde benim ilk izlediğim animelerden. Allah'tan animelerden soğumamışım. (yazar gülüyor) Onun haricinde biraz vahşi, şiddet içerikli olduğu söylenebilir. Ama fena değil yani. Çok daha sıkıcı, saçma konulu olan animeler var. Yani sonuç olarak tavsiye ediyorum.

3 yorum:

  1. Vampire Knightın , ilk bölümleri izlemiştim sonra sıkıcı gelmişti izlemedim daha doğrusu izleyemedim sevemiyorum kanlı animeleri. Birde tonari no kaibutsukun'u izledim ve bayıldım ya çok tatlıydı ve sanırım haruya aşık oluyorum , ya nniye anime karakterlerini böyle harika yapıyorlar sonra şizofren gibi dolanıyorum , hahahaha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kanlı mı kanlı mııı... Elfen lied i izledikten sonra bana hiçbir şey gibi gelmişti....

      Sil
  2. seçmek kolay olacaaak :)

    YanıtlaSil