Yeni Başlayanlar Veya İzleyecek Anime Bulamayanlar İçin Tavsiyeler #1

S.A minna san! (Ha gayret japoncayı sökeceğim.)

Aslında gerçekten güzel ve anlamlı bir mim yapacaktım fakat deep tone 'Dünya kadar anime izledin tatil boyu. Az öner de biz de faydalanalalım.' diyince (tabiki direk böyle demedi onun kadar dünya tatlısı kibar biri böyle bir cümle kurmaz. Seviyoruz senii deep) bir yazı dizisi yazmaya karar verdim. Artık çok uzun yazılar yazmayacağım çünkü genelde başarılı olan blogların yazıları kısa, öz etkileyici. Öbür türlü hem okunmadığı hissine kapılıyorum hem de zor oluyor Dünyalılarım için.

Aslında benim tek sorunum şu animelerin konusunu düzgün ve akıcı şekilde anlatamıyor olmam. Başka sitelerden alınanlar da beni tatmin etmiyor ki sizi etsin yani. Ama elimden geldiği kadarıyla yapacağım.

Bu arada dünyalar tatlısı ve her gönderisi, postuyla beni gülmekten yerlere yuvarlatan, Bir Masal Gibi blogunun sahibi Emine ablamdan; harika sesiyle, tonlamalarıyla şiir okumaya bayılan Berika'nın Günlüğü blogunun sahibi Berika'ma sonsuz özürlerimi sunuyorum. İkisi de beni uzun bir süre önce mimlemişti fakat hala yazma fırsatı bulamadım. En kısa sürede yazacağım. (Söz bak.)

Önceki anime tavsiyelerim için tık. Bir Anime'nin Opening'i (giriş müziği) Güzelse Anime Güzeldir Nokta.

Kaicho wa Maid Sama


Seiga lisesi, tamamen erkek lisesiyken birkaç yıl önce karma bir lise haline gelmiştir. Erkeklerin çoğunlukta olması ve eski alışkanlıkları, yeni gelen kızları zor durumda bırakmaktadır. Okulun kız öğrencilerinden Misaki Ayuzawa bu durumu değiştirmek ister. Zamanla okulda sert, erkek düşmanı yapısıyla tanınan Misaki hocalarının güvenini kazanarak öğrenci konseyi başkanı seçilir. Fakat ailesinin maddi durumu kötü olan Misaki okul sonrası bir cafede part-time çalışmak zorundadır. Okuldaki şöhretini korumak için bu durumu gizlemek isterken okulun popüler öğrencilerinden Takumi Usui'nin Misaki'yi görmesiyle okuldaki şöhreti tehlikeye düşer. (Türkanime)



Ayuzawa'nın babası onları terketmiştir. Bu yüzden Ayuzawa bütün erkeklere karşı düşmanlık beslemektedir. Fakat Usui'nin samimi aynı zamanda komik tavırlarına kayıtsız kalmayı başaramaz.


Puanım 4/5 gençler.Aslında tam puanlık bir anime (3 kez izlediğim tek romantik anime) fakat o bir puanı ikinci sezonunun gelmemesinden dolayı kırdım. Evet acı gerçek. Mangaları internette mevcut devamını oradan okuyabilirsiniz. (Bende bu hafta okuyacağım umarım)

Öyle yerler var ki sizi gülmekten yerlere yatırıyor. Kafa dağıtmak için de öneririm.

(GİDİP ANİMEYE YENİDEN BAŞLADI)



Tonari no Kaibutsukun



Shizuku Mizutani, pek arkadaşı ve sosyal hayatı olmayan, sadece derslerini ve kariyerini düşünen, duygusuz yapıya sahip lise öğrencisi bir kızdır. Öğretmeninin isteğiyle bir gün kavga ettiği için kısa süreli uzaklaştırma cezası alan Yoshida Haru'ya ders notlarını götürür.

Herkes tarafından korkunç biri olarak tanınan Yoshida, aslında arkadaş canlısı, çok zeki, fakat duygularını iyi ifade edemeyen biridir. Yoshida'nın çevresinde arkadaş gibi gözüken menfaatçi insanların olması, duygusuz biri olmasına rağmen Shizuku'yu rahatsız eder.

Yoshida'nın da bu durumu fark etmesiyle artık çevresinde arkadaş olarak sadece Shizuku kalır. İkilinin bundan sonra arkadaşlıkları yavaş yavaş ilerleyecektir. (Türkanime)



Hayatı boyunca sevgiyi, aşkı hissetmeyen Mizutani başta Haru'dan -tıpkı herkes gibi- fazlaca korkmaktadır. Zaman geçtikçe duyguları değişir. Okul birinciliğini elinden alan kişinin Haru olması gururu ve aşkı arasında kalmasına neden olacaktır. Fakat bunu aşması sandığından daha kolay olacaktır.




Puanım 5/5 sana kanka. Maid sama bu animeden daha güzel fakat bu tamamlanmış olduğu için daha yüksek puan aldı.

DİPNOT:İkisinin de türü romantik bu arada.

6 yorum:

  1. A.s . minna san çok tatlı değil mi ya, ben kardeşime durup dururken diyorum , çok seviyorum ya :D
    bişey diyim mi ben uzun yazıları daha çok seviyorum sen içinden geldiği gibi yaz bence :D
    şimdi anladım neden izlediğini :D hehehe misaki de kendimi görüyorum ya tam bir erkek düşmanı :D
    ikinciyi izlemedim bayılıyorum böyle animelere ya izliycem eğer şu gıcık internet beni hasta etmezse tabi :D birde sen normalde pek sevmezsin böyle animeleri beni şaşırttın ^^

    YanıtlaSil
  2. seinfeld
    new girl
    dexter
    friends
    sopranos
    the americans
    hart of dixie
    hell on whells

    bunlardan bir başla. türkçelerine veya altyazılarına bakma, ingilizce izle. ama sadece dizi ile olmaz. normal filmler de izle ingilizce.

    bunun yanında okumalısın da. b2 upper intermediate dedin. okul kütüphanesinden kitaplar, romanlar seç oku. öyküler oku, kitap bul yani. dergiler oku.

    reader at work 1 adlı kitabi al mutlaka. odtü (metu) kitabı. bu bitince 2'incisini de al ve oku çalış.

    ayrıca nette, upper intermediate konularına çalış biraz testler çöz, elin ısınsın.

    bunları yap yine söleriim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel öneriler. :D Ama ben hala anime izlemiyorum. :D Ay sanırım izlememeye de devam edeceğim. Resmen itiyor beni bunlar. Anlamıyorum kendimi, anlam veremiyorum! Neden bu kadar itici geliyorlar bana? Neden bu kadar izlememe çabalarım? Çok mu üzerime geldiler acaba izle diye zamanında? Oysa ki Miyazaki hakkında kalkıp araştırma yapmış insanım. Belki anime izlemeye alışırım diye. Yok arkadaş hiçbir faydası olmadı. Azıcık ucundan bile bi istek oluşmadı. Çok acı. :(

    YanıtlaSil
  4. Merhaba! :) Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Sizide kendi bloguma beklerim :) www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
  5. Animeyle ilgili postunuzu gördüm de geldim. Bu animeleri bende beğenerek izlemiştim. Bloguma beklerim. :)

    YanıtlaSil
  6. Harbiden sevmişsen anime dünyasını söktürür sana Japoncayı elbet ^.^ Bende gün be gün duyduğum kelimeleri ezberledim.Anime candır, anime heyecandır.Japonların kendi kültürlerini Dünya`ya tanıtmasını kolaylaştıran en güzel icattır.Ben böyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil