Pek Çok Şeyin Kökeni

2017'nin ilk yayını -açıkçası- saçma sapan bir yazı olacak. (Yazar kendi kendine göz deviriyor.)

İç sesim 'Sana göre bütün yazdığın yazılar saçma.' diyor. Ben 2017'ye bir SHERLOCKED yazısı ile başlayacaktım ne güzel hemde yeni sezon yayınlanıyorken. (Yazar ağlıyor.)

Tamam tamam sustum.

Ocak'ın ortası genelde üniversite öğrencileri için final haftası oluyor bildiğiniz üzere. Bende aslında bu sebepten ötürü yoktum buralarda. Finallere çalışmaya çalışıyordum. Evet yanlış duymadınız 'Çalışmaya çalışmak.'.


Fakat şöyle ki önemli olanları ciddi anlamda berbat geçmeye devam ediyor. 2 tanesine (ki bu girmediğim 7 kredilik bir ders) girmedim bile. Gerçi biri yarın da, gideceğimi sanmıyorum. Çünkü boş kağıt verince ya da millet yardır yardır kağıdı yırtarcasına, kalemi kırarcasına çözerken ben aval aval bakıyorum sınav kağıdına. Ve bu çok fazla psikolojimi bozuyor.


Gitmemek daha iyi. Zaten sıfır alacağım her halükarda.

İşte ben size bunun kökeninden bahsetmek istiyorum. (Konuyu nasıl anlatacağımı bilemiyorum pek saçma sapan kopuk olabilir. Affınıza sığınıyorum)

Bir anime izlemiştim uzun zaman önce. Animenin ismi 'Rüzgarlı Vadi'
Dünyayı çeşitli bitkiler sarmış ve bu bitkiler son derecede ölümcül olan bir zehir üretip havaya salıyorlar.  Fakat başroldeki kız bu yetiştikleri toprağın ve suyun zehirli olması nedeniyle bitkilerin zehirli toksinler ürettiğini fark ediyor.


İşte ailemiz de bizim için öyledir. Ailemiz bizim toprağımız,suyumuzdur.

Uzun süredir yaşamakta olduğum, sebebi aile kökenli birtakım ruhsal sorunlarım var. Ailem (özellikle pedere buradan selamlarımı yolluyorum) ders çalışmaktan soğutmaktan tutun, özgüveni tamamen kaybetmememe kadarki bir çok sorunun sorumlusu.

 Hazırlık okurken öğretmenlerin beni sıkıştırması nedeniyle bu sorunların nedenlerini anlatmak zorunda kalmıştım. Hala görüşmekte olduğum bir tanesi bana en son konuşmamızda 'Senin ruh halin, zemini düzeltmediğin sürece bozuk kalacak.' demişti.


Haklı. Çünkü onlarla aynı ortamda yaşıyorsun, nefes alıyorsun ve yemek yiyorsun. Ne kadar kendimi düzeltirsem düzelteyim daima toprağım,suyum zehirli kalmaya devam ettikçe ruhsal olarak ölmeye devam edeceğim.

Ama en çok canımı yakan da ben zehirlendiğim için etrafımda olan değer verdiğim bir iki kişiyi de zehirliyorum. Sevdiğiniz insana elinizde olmadan zarar verdiğinizde canınız ne kadar yanar biliyor musunuz? Mutlaka bilenler vardır aramızda.


Olmaması Gerekenden Çok Fazla Depresiflik adlı yazımda bahsetmiştim.

''Sizden tek ricam yorum yaparken aşağıda yazacağım şeylere lütfen çözüm üretmeyin. Çok adice bir istek belki bencil, kendini beğenmiş bir istekte olabilir. Ama sadece inanın ki sizin aklınızdan geçen her çözümü ben belki elli kez uygulamış ve çözüm alamamışımdır.''

Bunu söylememin sebebi buydu işte. Benim 'zeminim' sorunlu.

'Çözümü yok mu?' Evet var. Her şeyin bir çözümü vardır dünyalı. Ne kadar imkansız, aptalca ya da zor olsa da her bir sorunun bir çözümü vardır.

Çözümü: Evlenmek!! Şaka şaka diyeceğim ama çözüm yeni bir aile kurmak. Gerçekten beni seven, önemseyen bir eşimin olması çözüm. Onunla yaşamam. Ancak bu şekilde temeli düzeltebilirim.

Ayrı eve çıksam da bir şekilde burunlarını sokarlar sonuçta hala 'ailem' onlar olacak. Fakat ayrı bir aile kurunca onlardan ayrılacağım temelli. Evet, temelli sevgili okuyucu. Şahsen beni antidepresanlara bağlayan, krizlerden krizlere sürükleyen 'ailemi' gelecekteki hayatıma sokma gibi bir düşüncem yok.

Bunları neden yazdım?

Evlenmek için evlenmeyin. Eğer ki bir sorun varsa evliliğinizde, boşanın. Su akar yolunu bulur dünyalılar. Ama kimileri var ki çocuk var diye boşanmıyorlar ama o çocuğu nasıl bir hale soktuklarının farkında bile değiller. Sağlıksız evliliklerin zehirli meyveleri oluyor çocuklar o zaman.

Anlattıklarımın çok fazla arka yüzü var fakat kişisel hayatımı içeri sokmamaya gayret ederek bu kadar yazabildim işte. Sonun pek fazla bağlayamamış olabilirim ama siz demek istediğimi anladınız dünyalılar.

Sherlock yazısı için takipte kalın. (Çok saçma oldu yemin ederim bu cümle)



DİPNOT: Bu tatlı şey benden final haftasında olan herkese gelsin!


Abi çok tatlı bir şey ya. Eklemeden edemedim valla. (Yazar gülüyor)

9 yorum:

  1. Bence üstü kapalı da olsa çok güzel anlatmışsınız, efendim. Zemini kum olanlara selam olsun! :) Yazdıklarınızı anlıyorum, zemin problemini hemen çözmek istiyorsunuz gibi geliyor bana ama unutmayın, bu çözüm hızlı olursa başa dönersiniz.
    Yazılarınızın eğlenceli tarafı, umudunuzun tükenmediğini gösteriyor. Bu iyi :)
    Final haftasında kalemi kırarcasına soruları cevaplayanlar hala bitmediler mi?! :)

    YanıtlaSil
  2. Nur bazen söyleyecek çok şeyin vardır ama bir türlü söyleyemezsin. Şimdi o durumdayım kardeşim. Ama toprak ve su ne olursa olsun biz zehirli değiliz. Yeni bir toprak olsa da olmasana tutunacak birşeyimiz hep olacak unutma :)

    YanıtlaSil
  3. Sherlock'u merak edenlerdenim.. Sinav zamani beni tuketiyor 😣
    Bu zamnlardan cikmani cook guzel haytalar sürmeni dilerim can arkadasim..

    YanıtlaSil
  4. hadi o zaman biraz para biriktirip evlenin madem yaa, kirayı ödeyebilseniz bile yeter ki. her şeyde haklısın, kurtulmak için de okulu bitirmelisin işte, geleceğini düşün işte sabır sabır, para getircek bir işler olmalı yaa. işallah bir gün geçecek hepsi.

    YanıtlaSil
  5. Aslında ne yazmam gerektiğini bilemedim yazıp sildim. Üzüldüm sadece, yolunuz bundan sonra açık olsun. İnşallah istekleriniz istediğiniz şekilde olur...

    YanıtlaSil
  6. (İzleyici gülerken utandı dipnottaki penguene...)"Aman Ya Rabbim, bir bilse yazar ne düşündüğümü." dedi sonra. "Sus ve çeneni kapa!.."dedim ona.
    Kolay gelsin sana yazar. Finallerden kâr ederek sıyrılmış torunumu, kızımın evlenip, 7 sene sonra boşayıverdiği babasıyla yollarken 4 günlük tatile; onu, kafası çizimlerden kara tahtaya dönmüş, mavi gözlerinin altı çökmüş ve bitkin bir halde sırtını okşayarak yolcu ettim. Zemin zor iş. Sevgilerimle :) (diye yazdı, yaşını inkar eden cin gibi okuyucu)

    YanıtlaSil
  7. Kendi ailen olsa da bir gün kendini o eder gibi davranırken bulacaksın. Çok mu içini kararttim. Hani demissin ya zehirli toksin olayı. Aynen o işte. O ruhuna işledi ve sonra sonra çıkacak. Ama sen bunu daha da hafifletmeyi ancak mutlu olarak başarabilirsin. Her seye rağmen hayat güzel, ekonomik özgürlüğün olunca hepsi bitecek. İste bu yüzden çalışmaya devam

    YanıtlaSil
  8. Özgün blogunuzu yeni keşfettim ama artık takipteyim, bize de bekleriz,
    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Toprağın ve suyun zehirli olması ile aile yapımızı arasındaki bağı çok mantıklı bulduğumu söylemeliyim . Aman bunun dışında yorum yapamıyacağım :( Ama şunu bil , seni hiç görmeden , seni destekçin olduğumu ve dualarıma da senide aldığımı ^^ ve şunu da unutma bir insan ya başta , ya ortada , ya da ortada zorluk çekermiş sen başta zorluk çekerek inşallah gelecekte çok mutlu olursun ^^ umut varsa herşey mümkündür , umutsuzluğa sakın düşme ^^

    YanıtlaSil