Olmaması Gerekenden Çok Daha Fazla Depresiflik.

                                      


Evet bu pek gülebileceğiniz bir yazı olmayacak başlıktan anladığınız kadarıyla. Bu blogu açtığımda kendim hakkındaki bilgileri minimum seviyede tutacağıma söz vermiştim kendime. Bunun sebebi gizli biri olmak değil insanların benim yazılarımı,fikirlerimi sevip sevmeyeceğini görmek istememdi.

Ama bunu bu yazıya mahsus biraz bozacağım.

Sizden tek ricam yorum yaparken aşağıda yazacağım şeylere lütfen çözüm üretmeyin. Çok adice bir istek belki bencil, kendini beğenmiş bir istekte olabilir. Ama sadece inanın ki sizin aklınızdan geçen her çözümü ben belki elli kez uygulamış ve çözüm alamamışımdır.

Sadece yanımda olun.

İnanın bu bana dünyada verebileceğiniz en güzel şey.


(Yazı hiç okunmadı)(😂😂😂😂)


                                   


Şu an blog dünyasında kendimi yakın gördüğüm iki kişiden biri olan birkucukelifmeselesi beni mimlemiş. Bir süre daha yazmayacaktım ruh halimin düzelmesi için ama. Elif'i kıramam.

GÜNCELLEME: Abooov benim arkadaşım varmış aslında şu an üç tane oldular. (yazar gülüyor) Instagram resimlerine hayran olduğum lilanıngüncesi de mimlemiş beni. Yerim sizi böcükleriiim.

1)Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?

Sinirlenince (çok sinirlenmekten bahsediyorum) insanlara gerçekte demek istemediğim şeyler söylüyorum.Gerçi bu huyumu kontrol altına aldım fakat hala nadiren de olsa hayatımda gerçekten önem verdiğim tek insana bunu yapıyorum. Bu huyumdan vazgeçmek isterdim.

Ve üstümden bir türlü atamadığım depresifliğimden.

Bir de çabuk pes etmemden. Biraz kararlı azimli olmak isterdim. Oysa ki ben gördüğü ilk tepede arkasını dönüp kaçan biriyim. Blogu ilk açtığımda kimse okumadı diye küstüm, aylarca bakmadım.



2)Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?

İlki ailem dahil dünyada beni tanıyan herkesin beni unutması. Bir kişi hariç.

İkinci olarak biraz para isterdim.

Üçüncü olarak da babamı değiştirebilmek. Kişiliğini veya kendisi farketmez.


3)Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)

Yeni yıl. Benim için pek bir şey ifade etmiyor. Eksikliklerimi tamamlamak var sayılırsa bu eğer. Hala almam gereken şeyler var. Onları bitirdikten sonra evliliğim için kenara her ay aldığım krediden para atmak var. Bıraktığım kitabıma devam etmek. Blog işini aksatmadan adam gibi yapmak...


4.Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir.


Bana ikramiye çıksa ha. Bir düşünelim. Ben parayı har vurup harman savurmam. Yani şu yüzden o da hayatım boyunca genel olarak parasız bırakıldığım için (kaldığım değil bırakıldığım sevgili okuyucu. Hiç verilmiyordu yani) değerini iyi bilirim o illetin. Şöyle ki kimsenin yüzüne bakmazdım. Anneme verirdim bir kısmını. Diğeriyle de giderdim evden. Kendime bir ev alır, ruheşimle orada yaşardım.

İstediklerim için para şart değil. Daha iyi yaşamam,şu anki cehennemden kurtulabilmem için ise şart.

Ya para gelecek ya da üniversiteyi bitirip gideceğim.


5.Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.


Kitap yazmak. Sana bir sır vereyim okuyucu. Benim 12 yaşımdan beri rüyalarımda gördüğüm iki üç hikaye var. Ama yıllardır görüyorum. Onları kağıda dökmeye başladığım zaman beni biraz rahat bırakmışlardı. Yine yazmıyorum bu sıralar. Rüyalarımda ise bütün ana karakterler intihar ediyor. Sürekli hemde. Onların hikayelerini bitirmek isterdim.


Bugünkü depresifliğim bu kadardı. Kimseyi etiketleyemiyorum çünkü (tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi) blog dünyasında pek arkadaşım yok. 

39 yorum:

  1. O çabuk vazgeçme, pes etme şeysinden bende de var. Ben de değiştirmek isterdim bu huyumu açıkçası. Bir de o hikayeleri merak ettim, okumak isterdim.
    Samimi bir yazı olmuş, efendim :)
    Umarım her şey yoluna girer sizin için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz için girsin yoluna. Keşke pes etmesek kararlı olsak bir şeyler başaracağımızdan o kadar eminim ki.

      Sil
    2. Açıkçası efendim, çoğu zaman ben emin olamıyorum kendimden, başarı konusunda. Ama pes etmemeyi denemekte fayda var... :)

      Sil
    3. (denemediler) Benimde sizden pek bir farkım yok.

      Sil
  2. Ya bir haftami verip maket odevi yapıyorum sonra adam makete bakmadan 40 veriyor. Eksik yapanlara falan daha yüksek veriyor sonra biz niye depresifiz .İçim doluydu patladim bu ppstun altına 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Programcılık dersinin labından 5 almışım. Bildiğin 100 üstünden 5. Çıldırıyorum. Gerçi sizinki daha kötü. O kadar uğraşmışsınız yazık ya. Eğitim tüketti azizim bizi tükettiiiiii.

      Sil
  3. -Sadece yanımda olun.
    -Yanında olduğumuzu bil.
    Her zaman ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eliiiiiiffffff (burada kalp olduğunu düşün) Böceğiim beniiim. (Böyle yapıyorum ya kaçacaksın benden yemin ederim)(yazar gülüyor)

      Sil
  4. ahh şu depresiflik, hepimizin baş tacı resmen :( umarım o kitabı bir gün yazarsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmamalıyız. Hayata tutunmalı, başarılı olmalıyız. Kararlı olmalıyız!!1(bunları derken bir taraftan yapılması gereken ödevlere bakıp bir taraftan anime izleyip cips yiyordu.....)

      Sil
  5. Rüyalarınızda aynı hikayeleri görmeniz gerçekten çok ilginç. Unutmamak adına en azından gördüğünüz rüyalarla ilgili ilerisi adına notlar alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almaz olur muyum? Örümcek ağım bile var. (Hani şu suçluları bulmak için birbiriyle bağlantılı şeylerleri şey yapıyorlar ya)(evet çok açıklayıcı oldu biliyorum bu halde kitap yazmaya kalkarsam neler olacak merak etmekteyim)

      Sil
  6. Depresifliğin kökenini bulmak gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendeki kökenini mi tarihsel kökenini mi?
      (neden böyle saçma sapan bir soru sorduğunu bilmeyen yazar yapmışlar)

      Sil
  7. Gökten üç kazan aşure paraşütle blog alemine iniş yapsa hayat bayram olsa.. Bu yazı bana nasıl bunları düşündürttü bilmiyorum.. Ben de seni seviyorum diyen arkadaşıma 'yani sen elmayı seviyorum diye elmanın da seni sevmesi şart mı diyorum, çayı koydum yerine 'koyu çaydım' diyorum. Kahramanının kollarını iki yana açmış koşarken kocamaaan bir çukura düşüp orda kahve gölüne giden bir harita bulduğu mini hikayecikler yazıyorum... Yani bugün daha bir tuhafım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuhaf olmak iyidir ya. Dünya ile baş etmenin tek yolu bence.

      Sil
  8. depresiflik hali tüm bloggerlarda mevcut sanırım yorumlardan anladığım kadarıyla :) hani bende depresifimdir çabuk etkilenir kabuğuma çekilirim bir olay olduğunda bir de kurdukça kurarım sanki herkesin derdi benimleymiş gibiii :(
    kısacası huylu huyundan vazgeçmez derler ama keşke değişebilsek :)
    ayrıca arkadaşa ihtiyacın varsa kızkardeşimle buralardayız :)<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belkide bu yüzden yazıyoruzdur hepimiz.Kendi canavarlarımızdan kaçabilmek için.
      Çok tatlısınız gerçek hayatımın aksine burada arkadaşlara sahip olduğumu bilmek güzel. (kalp kalp)

      Sil
  9. yazar endişe etmesin ki yanındayız bak her zaman da dinleriz seniii başka şey istersen onu da yaparııız. (yazar gülsün burda daaa) :) bi de evet işte biraz zaman ve sabır lazım sanaaa. sonunda güzel bişiler olacaksa sabır farzmış bir de bak dinimize göre mesela. ayrıca bak herkeste olmayan bir şansın var ki. ruh eşin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeydin?(Yazar üzgün)Özlettin kendini. 'Sabreden derviş muradına ermiş.' Deep biliyorum Deep ama işte küçüklüğümün iki özelliği önyargı ve sabırsızlık. Önyargımı kontrol altına aldım fakat sabırsızlık tam gaz devam.
      Biliyorum inan hayatımdaki tek güzel ve tek sahip olduğum şey o ruheşim.

      Sil
    2. ay instadan ve insta hikayeden izliyom ki seniii. diziler nası gidiyooo. sabırsız ol napalım. geç kalmam bi dahaaaa :)

      Sil
    3. Deep senin önerdiğin animeyi bitirdim. Ama açıkçası biraz sıkıldım. Cinayet dışında her bölümünde ayrı hikayesi olan animeler sıkıyor biraz beni. Ama bitirdim yani. Birde devam etmemişler sinirlendim bayağı ona. Sonra bir anime daha bitirdim. (ŞU AN DERS ÇALIŞIYORUM PC LABINDAN 5 ALMIŞIM BEŞ)öhöm öhöm. Öyle işte.

      Sil
    4. son yazdığım anime de çokoş bir de metal simyacı bak bir. evet gördüm bitirdiğiniiii dizii. ay yazık sanaaaaa öyle notlar almaaaa nerd müsün seeen.

      Sil
    5. Deep. Allah'ım ölcem. Az önce anladığım şey senin blogunda FMA ile ilgili yazı yazmış olduğundu. Ama yazdığın animeyle fma yı farklı farklı söylemişsin. Ay öleceğim şimdi. Rezillikler....
      Dipnot:FMA TABİ İZLEDİM İZLEMEZ OLUR MUYUM.ROY MUSTANG'A ÖLCEM YA.

      Sil
  10. shameless/bron broen/sense8/ bi dene bunları. olmazsa yine sölerim :)

    YanıtlaSil
  11. fma nın türkçe ismi metal simyacı işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa ingilizce çalışıyor napam yaa 😔😔😔

      Sil
  12. Ayy depresif bir hava var burada , inşallah şimdi daha iyi bir haldesindir :D Sen yazmışsın ya öğüt vermeyin diye , bende düşündüm de ne çok öğüt veriyoruz ya , bence içimize yaşlı bir teyze kaçmış :D Birde bende rüyalarımda hikayeler görüyorum ama değil yazmak anlatmaya korkuyorum ya , uyanamıyorum hikayeyi bitiremeden o yüzden son günlerde çok uyumaya başladım hatta :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Yazar adaşını bulduğuna seviniyor.)(hayır ilk ismin değil ikinci ismiiin)
      Çok öğüt aldım çünkü. Kime anlattıysam söyledi bir şeyler. Ama her söylediklerini 3435455. kez denemiştim aslında. Daha sonra anlatmak istemiyorum.
      Asla sonunu göremezsin zaten. İşte o sonu sen yazmalısın. Zihnin sana ne güzel malzemeyi veriyor.

      -Sağlıcakla kal

      Sil
    2. Evet adaşız ya , aslında çoğu kişi beni ikinci adımla çağırır ^^ Son yazmaya da korkuyor insan , yani olmasısı gereken bir son yazmış gibi , yanlış birşeye yol açmış gibi hissediyor

      Sil
  13. Her yaşlı teyze öğüt vermez diyerek satırlarıma başlıyayım. Ayna ayna, benden daha tecrübeli depresyon hastası var mı bu dünyada? diyen, epeyce kişinin tanıdığı, iki buçuk senedir bloğuna daha içini tam dökemeyen bir abla, teyze hiç farketmez, biriyim. Deep eğer destek olmuş ise fazlaca kişiye de ihtiyacın olmaz yavrum. Başlarda tanınmanın sıkıntısı hepimizde oldu. Yayınlar ve okunmalar arttıkça güven geliyor. Azim doğuştan oluyor bence. Hırsla karışırsa kaza yapma ihtimali oluyor ki benim bir kaç kazam var.
    Bir tüyo vereyim sana yavrum, fazla sıkıntıdan hoşlanmayanlar varlar buralarda, yazını okumaktan vaz geçip gitmek yerine nasihat ederler. Benim kendi yaşımda hiiiç arkadaşım yok. İstemem de. Atipik, hatta marjinal bir kişiliğim ve sondan evvelki yaşlardayım.
    Yaramaz (yani çocuk gibi)bir yaşlıyım.
    Teo'nun sitesinde gördüklerimden tek sana geldim kızım. Nedenini bilmiyorum. Çekim olabilir.
    Çenemi de alıp sevgiler diyerek gidiyorken, mim cevapları hakkında yazmadığım geldi aklıma.
    Babasıyla sorunu o öldükten sonra da bitmeyen biriyim. Aynı yazdığın gibi gerçek hayatta beni tanıyanlara hatta akrabalarıma bile unutturdum beni. Kolay gelsin ve hoşçakal kızım. Ece abla-teyze nasıl dersen kabulüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hırs hiç olmayınca da bu birey için gerçekten büyük bir sorun değil midir sizce de? Elimdeki malzeme güzel işleme stilim benzersiz fakat başkaları olmak istediğim konumda diye her şeyi bir köşeye atıyorum. İçime kapanıyorum. Yaptığım şey kendime saygısızlık değil mi?
      Çenenizi de alıp gitmemenizi rica etsem olmaz mı?
      Benimde bitmeyecek gibi. Affetmemek ağır ama affetmekte yıllar öncesinde yaşam enerjisi yenilen bana bir haksızlık gibime geliyor. Nefretin ağırlığıyla yaşamaya çalışıyorum işte.
      Akrabalarım. Bir fayda görmediğim gibi tonla zarar gördüm. Herkes ne çektiğinizi bilirken kimse mi elini uzatmaz yardım için? Türk ailelerinde akrabaların ailenin yeri başkadır. Ama ben asla biyolojik ailemi aile olarak kabul etmiyorum.
      Bazılarımız sınavını çok erken veriyor Ruhu güzel ablam. Ve bu sanıldığı kadar iyi bir şey olmuyor her zaman.
      Bitirirkende salak, kör insanlarla bir arada olmaktansa zihnimin ruhumu çürütmesini tercih ederim.
      (Yanıt yazmakta geciktim çünkü yorumunuzu defalarca okudum. Daldım gittim. Konuşamadım. Yutkundum. Yazamadım parmaklarım kitlendi. Uzun düşüncelerin ardından yazdım bu satırları.)

      -Sağlıcakla kalın

      Sil
    2. Sevindim görünce(Yazar gülüyor) sen de gül canım. Çok gerginim yine, kış depresyonu olabilir, başka meseleler de var tabii. Ama yaşım hiç umurumda değil. Aşacağım. Sevgiler canım. Yine uğramak üzere :)

      Sil
    3. teşekkürler. (yazar mutlu hissediyor)

      Sil
  14. Merhaba blogunuzu takibe aldım blogumada beklerim devam eden bir çekiliş var blogumda ilginizi çekebilir sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzun ismini görünce inanın içten içe güldüm. Gerçekten güzel bir isim yanlış anlamanızı istemem. Sadece galiba hayatım boyunca kullanmadığım bir cümle. (yazar içler acısı haline gülüyor)

      -Sağlıcakla kalın

      Sil
    2. İyi düşünelim iyi olsun bu sayede güzellikler artar düşüncesindeyim 😊🙃

      Sil
    3. Sizin gibi insanlara imrenirim biliyor musunuz? Ve hep iyi düşünen insanların hayatı yola girer bana göre. Benim ise... Her şey bayır aşağı. (yazar amuda kalkıp sırıtıyor)

      Sil