İlk Etkinlik. Mim mi Deniyordu Buna?

Gene uzak kaldım blogdan.


Ben söyleyeyim beş siz söyleyin yirmi küsür yazı yazdım buralarla. Ama ne yazılar. Yani bir okusa Allah korusun intihar eder.

Öyle depresiflikte. 


Ama bugün yine söve söve uyandım. Neden? Çünkü ben en ufak seste uyuyamam uyanırım ve evimizdeki 3 küçük ayıcık saat yedi de zınk ayakta. (Bağıra bağıra konuşuyorlar,tepiniyorlar aklınıza ne gelirse)

Tabi dört yıldır sevgili evebeynlerim bu öküzlüğü (abla uyurken sessiz olunur ayılaaar diye evde çığlık atıyorum uyanınca) düzeltmek namına pek bir şey yapmadılar. 

Bu ayrı hikaye buraya girersem çıkamam.

Neyse bu ayıcıklar İngilizce kursuna gittikten sonra bir iki saat uyudum. Uyanınca 'Ben napıyorum?' dedim kendi kendime. 

Evet gerçekten de hem yaşıtlarımdan hem de birçok kişiden zor olabilir hayatım ama bunun beni ezmesine izin vermemeliydim. 


Günde 12 saat uyumanın kime yararı vardı? Dersleri umursamamanın? Beş para etmez kişilikleri kafaya takıp okul hayatının son zamanını kendine zehir etmenin?


Üniversite sınavı yılım -ki bu lise 4 oluyor- hayatımın en zor ve en karanlık yılıydı. O kadar kötüydü ki okuma kitaplarımı elden çıkarmak zorunda kalmıştım zorunluluktan. 

Öyle kötüydü. 

Ama o yıl bile geçti. Ki şimdi yanımda Ruheşim var. O bana hem maddi hem manevi destek oluyor. Gelecek için bir umudum var. 

Hala neden depresifim ki?

(Umarım bu düşüncelerim devam eder. Normalde böyle düşünüp kararı alıp iki saat sonra tekrar uyuyup depresyona giriyorum) (Mayıs Yağmuru haklı tam pataklamalığım)(yazar gülüyor)

Çok konuştum,sadede gelelim. 

Bu bir mim değil ama bu blogda yapacağım ilk etkinlik olacak! (vays ne kadar heyecanlı dimi) 



2017'den Neler İstiyorsun? 

Sorumuz bu. Ama benim isteğim buna sizden olabildiğince fazla yazmanız. Oturun bir yarım saatinizi ayırın kalem kağıt alın kenara yazın.

Ne istiyorsunuz? Bir kitapta olabilir, kalem de. Mutluluk, sağlık. Ya da sevdiğine kavuşmak. Daha çok para...

Daha sonra görsellerle süsleye süsleye eğlenceli bir yazı yazın!

2017 bitişinde kim ne kadar ulaştı istediğine diye yeni bir yazı daha yazacaksınız, unutmayın bu yazıyı!

(yapmalarını istediğim kişiler bloglarına üstteki italik yeri yapıştırırsa yazıda yeni yapacak kişilere yol göstermiş olurlar. )

2017'den Neler İstiyorsun?


Başarı

Gerçekten oradan iki dal başarı alabilir miyim lütfen? Bu başarıyı her şeyde kabul ediyorum yeterki başarılı olayım. 

Kulüpte idari kurula da girmek olabilir. 

Aslında daha çok derslerimde başarılı olmak istiyorum ki şu sınıfta aramızın açıldığı birkaç kız ağzının payını alsın. 

Daha Fazla Renkli Kalem!



Instagram'da dünya çapında study blogger hesaplarına göz gezdirirken durmadan gözüme batan şu kalemler. 

Ama seti (set dediğim 5 tane) 30 tl olduğu için almıyorum. (Normalde acımam kalem olunca alırım ama güvenim yok 30 tl verip 6 ay kullanamazsam canım yanar) 

Ama ona o kadar para vermektense başka renkli kalemler almaya karar verdim! (Yine alacağım yani ehehe)

Ki-Tap 

İlk istediğim Otostopçunun Galaksi Rehberi Beşi Bir Yerde. Ya bunu o kadar uzun zamandır istiyorum ki size anlatamam. Bir türlü sıra gelmiyor ama. (sıra gelmemesinin nedeni sadece kredi ile benim kıyafet,yemek,eşya vs her şeyimi karşılamak zorunda olmam) 



İkincisi Lontano. Gerçi pek beğenmemiş çoğu kişi. Jean C. Grange' de bozdu diyorlar. 
Yine Grange'nin kitabı Kızıl Nehirler. Grange benim favori yazarımdır. Ve okumadığım ne kadar Grange kitabı varsa istiyoruuuum. (Ne kadar en popüler kitabını okumamış olsam da. Rezilim biliyorum) 

Bülbülü Öldürmek ve Gazap Üzümleri. Bu iki kitabı da hazırlıktayken çok sevdiğim bir hocam önermişti.

Kurt Gölü -John Verdon. Allah'ım bunu almam la-zım. Ben ki John Verdon kitaplarını daha kimsenin ruhu duymazken okuyan haberdar olan biri. (Bütün seri var elimde ehehe) Bunu almam lazıım.

Klasiklerden de olabildiğince çok. Ne kadar alabilirsem işte.

Miya Planner



Evet reklam gibi olacak farkındayım. Ama ajandaları çok seviyorum ve bunu çok ama çok istiyorum. Ama önceden farklı bir ajanda aldığım için tekrar almam israf olacağından dolayı almıyorum. Yine de istememe engel değil tabi.

Doların düşmesi 


Neden? Neden diye bir sorun. Şimdi karşınızda aliexpress delisi biri duruyor. Ve gelirim kıt olduğu için oradaki siparişlerim hep doların durumuna bakıyor. Yeni yıldan doların düşüp oradaki istek listemdekilerin hepsini almayı istiyorum.

Burs


Bir yerlerden burs bulabilsem çok rahatlarım aslında. Ya da düzenli gelecek bir para. 


Daha Az Depresyon ve Sorun



Bu yıl daha az depresif olmak istiyorum. Daha çok mutlu olmak istiyorum.  Ve şu hayatımdaki birkaç büyük sorunun eksilmesini istiyorum. Maddiyat sorunumun ortadan kalkması olur, okul kendimi sürüye sürüye gitmemem olur. (Aslında buraya yazamayacağım kadar çoklar)







Kitabımı Yarılamak.


En azından yarısını yazmak istiyorum. Yıllardır oralarda buralarda sürüklenen, benim başarısız olmaktan korktuğum (hatta emin olduğum)  için bir türlü devam edemediğim, göz ağrım olan kitabı yarılayıp değer bulmasını istiyorum.










Benim 2017'den istediklerim bu kadar. Peki Deep,Lila'nın Güncesi,Gazeteci N.G, Teo, Şeyda'nın Günlüğü, Kız Kardeşler Arasında, Aslıhan'nın Dünyası, Bir Küçük Elif Meselesi, Mayıs Yağmuru.

Sizin 2017'den istedikleriniz nedir?

52 yorum:

  1. İnşaAllah 2017 de istekleriniz ve dilekleriniz gerçekleşir :)

    YanıtlaSil
  2. Ne de guzel isteklerin var oyle, insallah 2017 istedigin her seyi getirir sana canim. Etkinligine davetin icin de tesekkur ederim. Firsat bulur bulmaz yazacagim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani biraz benciller ama. (yazar gülüyor) dört gözle bekliyorum yazını.

      Sil
  3. baksanaaa, instada yazdın ya gündüz ben de dicektim bunu mim yapalım biz ne dersin dicektim zaten mim demişsin. blog mimi yapalım dicektim insta mimi değil :) bak bunu çok güzel düşündün yaaaa. tamam yapcam ben deeee çok güzel olmuş buuuu :) bizim semtteki herkesi de mimlemiş ol zaten hepsi yapsın mecbur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsta mimini kimse yapmadı zaten. (yazar üzgün bir şekilde gülüyor) Bekliyorum deep yazını. Ahahahaha yapsın herkes iyi olur aslında. Hedef belirlemiş gibi oluyoruz.

      Sil
  4. Aaahemen bu mim'i yapacağım. Mimlendigim için çok mutluyum ☺☺

    YanıtlaSil
  5. Allah mimlendik :) renkli kalemler herkesin listesinde ama kullanmayınca şahsen :D en kısa zmanda yazmayı planlıyoruz bir şu projelerden vakit bulalım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abooo ben nasıl kullanıyorum deliler gibii. İnsta'da görüyorsundur. (yazar gülüyor) Bekliyorum yazınızı.

      Sil
  6. Ben 2016 geriye bakış mimini yaptım.Uygun zamanda bunu da yapayım :) İyi fikir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motivasyon yazısı gibi. İyi geliyor. (benim gibi depresif birine iyi geliyorsa siz düşünün) (yazar gülüyor)

      Sil
  7. Ne güzel dilekler bunlar böyle ♥ Ben zaten yazmıştım böyle bir post ama senin için 2017 ye girmeden hemen önce yazabilirim tekrar :)) Sevgilerin en kocamanı sana gelsin ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oleeeey. Bekliyorumm. (yazar okuyucusuna kalpler yolluyor)

      Sil
  8. Kızıl Nehirler'i vakit kaybetmeden okuyun, ardından da filmini izlemenizi tavsiye ederim. :) Yeni yıl dilekleriniz gerçekleşmesini umuduyla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi de mi var?(yazar şok) Grange'nin ilk bana kızıl nehirleri önermişlerdi. Bir sürü kitabını okudum onu hala okuyamadım. Amin hepimiz için hayırlı bir yıl olması dileğiyle

      Sil
  9. merhaba :) şu bahsettiğin kalem setinin linkini alabilir miyim? gerçekten merak ettim, ne yani hepsi mi 30 tl? :( ayy lütfen, ben de kalem meraklısıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsta'da triangle store var. Orada midliner'ların fiyaına bak. 5 tanesi 30 tl. Muji'lerin tanesi 7tl.Sarasa 8'li 35tl. (yazar ağlıyor bi an)

      Sil
  10. Ne demek başarısız olmak? Bence müthiş bir kitap yazarsın sen. Yarıla onu!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa deme öylee. (yazar üzülüyor) Zaten hiçbir şeye vakit bulamaz oldum. (yalan 12 saat uyuyorum finaller yaklaşmasına rağmen) Bütün taslak hazır sadece yazmam gerekiyor. Ona da şevkim kırılıyor saçma sapan kitaplar piyasayı işgal ettiğinden dolayı.

      Sil
  11. Güzel bir mim olmuş.İleride ne kadarının gerçekleştiğini göreceğimiz kısım benim için depresyon sebebi olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ay hiç çaktırma benim için de öyle de. (yıl bir bitecek hepsi duruyor. Zerre ilerleme kaydetmemii olacağım) (yazar gülüyor)

      Sil
  12. heey candy ama özgüür. mimini yaptım kuuuu :)

    YanıtlaSil
  13. Blogları dolaşa dolaşa sıra bitmiyor. :D
    Demek beni mimlersin sen cevabı en kısa zamanda geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ehehehe tabiki mimlicem. (buraya kötü kadın gülüşü gelecek)

      Sil
    2. Demek mimlersin hee :D yayınladım bende mimi :D

      Sil
    3. En kısa zamanda bakacağım. (yazar koştura koştura hazırlanıp okula gitmeye çalışıyor)

      Sil
  14. Bol kitaplı olsun!! :))

    YanıtlaSil
  15. Bir dakika senin kardeşlerin üçüz mü o.o Benim 4 yaşında bir kardeşim var o bile yetiyor 3 tane düşünemiyorum :D
    Nalet dolar bir düşmedi ya bende hiç bir şey alamıyorum .
    İnşallah 2017 musmutlu geçer ve dileklerini gerçekleştirirsin ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok üçüz değil 3 taneler. Son ikisi ikiz. Birde onlardan büyük benden küçük olan var. (yazar neden ortanca demediğini düşünüyor) Öldürüyorlar beni ya. Hepimiz için güzel bir yıl olsun.

      Sil
  16. Siz beni her yerden mimleyince bana da yapmak düşer :) inşallah yakında yazacağım

    YanıtlaSil
  17. Birde inşallah bütün isteklerin olur :)

    YanıtlaSil
  18. Öncelikle yeni yılının çok çok çok iyi geçmesi dileğiyle. Umarım yeni yılda bolca uyursun, okul yılının benzerini bir daha yaşamazsın ve ruh eşinle asla kopmazsınız. Hayallerinde umarım gerçekleşir. Benfe lontano ile kurt gölünü merak edip anında temin ettim yeni yılda umuyorum ki senin de dolu doku kitapların renkli kalemlerin olur. Okurken eğlendiğim bir yazı olmuş. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. (yazar okuyucusunun güzel dilekleri karşısında çok utanıyor) Eğlenmene çok sevindim. (çok çokk mutlu olan yazar amuda kalktı) ahahaha

      Sil
    2. Yazar hep gülsün mutlu olsun. Böyle güzel yazılara 2017 de de devam :)

      Sil
  19. heeey izleyici sayın nerde düşüyoooo, blog mu insta mııı.

    YanıtlaSil
  20. Daha fazla renkli kalem! :)
    Ne güzel bir istektir bu, efendim :) Tüm dilekleriniz gerçekleşir umarım, çok teşekkürler, ismimi gördüm! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin hepimizin. Efendim umarım mim yapıyorsunuzdur çünkü yazınızı dört gözle bekliyorum.

      Sil
  21. "blogger gazetemiz" e üye olmuş muydun, yeni blogumuz, bak blogger semtinde de var yazısı, olsanaaa hadiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur ona olmadım. (Topuklarını vura vura bakmaya gidiyor)

      Sil
  22. Tüm dileklerin gerçekleşsin Grange Candır Gerisi teferruat Adam hep böyleydi :)) Grange okumak bir sanattır der susarım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheheheh. Seni de mimledim gördün inşallah. eheheh. Gözüm üstünde. ehehehe.
      (çok şizofrenik bir yorum oldu ya)(yazar gülüyor)
      Grange ya. Yeni kitabını görünce kalp krizi geçiriyordum valla.

      Sil
    2. Mim ???? Mim ve ben Yanlış İnsan :))) Sen beni Azad ediyorsun Bu iş tatlıya bağlanıyor :)) temem mı ??? Temem dedin duydum :))) Hepsi var bende Grange Tüm seri

      Sil
  23. Güzel dilekler,umarım dileklerinin gerçekleştiği yıl olur 2017...

    YanıtlaSil